4. září 2010 • 05:00

Neumannová: Dluhy za miliony, škola za 400 tisíc!

Autor: Květa Kočová, lbc
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jejich situaci by se každý hanbou propadl. Kateřina Neumannová (37) a její expřítel Josef Jindra (52) ale mají hroší kůži. Po Neumannové a jejím lyžařském šampionátu zbyl stomilionový dluh a Jindra měl v plánu »podojit« stát o pěkný balík ze zmanipulované miliardové zakázky. A co všechno se mu povedlo předtím, ví jen on sám. Nic z toho ale rodičům malé Lucinky (7) nebrání, aby ji posílali do nejdražší školy u nás za 400 tisíc ročně!



Je čtvrteční ráno a Kateřina Neumannová svou dceru Lucinku vede do školy v Praze 6. Nebylo by na tom nic špatného, až na to, že tou školou je British School, kde měsíční školné vyjde na 40 tisíc, tedy vysoko nad možnosti většiny Čechů.


Investovat do vzdělání svých dětí je chvályhodné. Člověk by ale měl mít své peníze vydělané poctivě, a ne stylem »ze státního krev neteče«. Že by neměl mít stamilionové dluhy, o tom ani nemluvě.

„Já jsem svoji dceru nedávala do zahraniční školy z důvodů nějaké mediální ochrany, ale proto, že tato škola je blízko mého bydliště. Vyhovovalo mi i to, že mohla jít do školy už v šesti letech, je totiž narozená v létě. Další důvod byla i výuka angličtiny,“ řekla už dřív Neumannová. Na dotazy Blesku, jestli to považuje ve své situaci za správné, ale už nereagovala.

Ze superdrahé školy Neumannová míří do práce na ministerstvu obrany. Jako poradce dnes už odvolaného náměstka Jaroslava Kopřivy, který je spolu s Jindrou namočen ve zmanipulované miliardové zakázce, tu bere 50 tisíc měsíčně. Stará se prý o armádní sport a podle zdrojů z ministerstva toho moc na práci nemá. Tomu odpovídá i pozorování Blesku. V práci ten den strávila Neumannová sotva půlhodinu.

Teď se pod ní ale logicky židle pořádně kymácí. „Náměstek Michael Hrbata, pod kterého od 1. září armádní sport spadá, se s ní sejde příští týden, pevné datum ještě není stanoveno,“ řekl včera Blesku Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva.

Vstoupit do diskuse
34
Články odjinud


Články odjinud