8. listopadu 2011 • 12:47

Bývalý lakýrník z Čech ovládl poker. Ve Vegas bojuje o miliardu!

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
42
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Počíná si fantasticky! Bývalý lakýrník z Třince se stal českým karbanickým esem. Pokerový hráč Martin Staszko (35) drtí soupeře na nejprestižnější pokerové sérii na světě. Na finálovém turnaji v Las Vegas s dotací 64,5 milionu dolarů (1,1 miliardy korun) se probojoval do finálové trojky.



Už teď má jistých 72 milionů korun. Pokud se mu dnes v noci podaří vyhrát, může si přijít až na 156 milionů korun!

S pokerem začínal večer po šichtě, online

Martin Staszko je bývalým lakýrníkem automobilky Hyundai v Nošovicích. To, že se jedná o velice hravého člověka je zřejmé, jelikož v roce 2001 se s kolegou Mariuszem Zawadským proházel až k titulu Akademických mistrů ČR v moderních šipkách v kategorii dvojic.

V minulosti se tento "Třinečák" aktivně věnoval i šachům a v rámci tohoto sportovního odvětví si udržoval velmi vysoká čísla. Jeho tzv. FIDE ELO nikdy nespadlo pod 2000, což v překladu znamená, že podle názorů šachových odborníků patří mezi TOP 200 nejlepších hráčů v republice.

 

Posmívají se jeho flanelce

Působí jako nenápadný a nudný chlápek. Ve své typické flanelové košili je často terčem vtípků, ale tím, co předvádí u pokerového stolu, si pokaždé zjedná velký respekt. Staszko v létě ovládl turnaj, kde porazil 6864 soupeřů, a kvalifikoval se do finále Světové pokerové série proti nejlepším devíti hráčům světa.

Turnaj November Nine, kam vstupoval s nejvyšším počtem žetonů, ale nevycházel podle jeho představ. Soupeři ho připravili skoro o vše. „Nikdy jsem neměl tak málo žetonů, aby to bylo beznadějné,“ prozradil Staszko. V rozhodujícím souboji, kdy vsadil vše, vyhrál a opět stoupal mezi nejlepší.

„Konečně jsem měl dobré karty. Celý den mi toho moc nechodilo a až potom na konci mi došla postupka a něco jsem ukradl,“ oddechl si Stazsko a skvělou hrou se vyšplhal až na třetí místo.  Český hráč nebojoval jen se soupeři, ale i s horečkou.

„Byl jsem unavený a nemohl dobře spát. Někdy jsem měl problém sledovat ostatní hráče. Malinko to hru ovlivnilo, moc ale ne,“ postěžoval si. Skromný třinecký hráč je už teď díky pokeru zajištěný na celý život.

O peníze mu ale jde až v poslední řadě. Nejdůležitější je pro Staszka získat proslulý náramek pro vítěze Světové série. Už ho od něj dělí jen dva soupeři.

Vstoupit do diskuse
42
Články odjinud


Články odjinud