2. února 2012 • 17:14

Nahé Ukrajinky opět v akci: Vezměte pořadatelství Bělorusku!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Světem hýbe takové množství protestů, že už to řada lidí snad ani nevezme na vědomí. Určitě tomu tak není u ukrajinských aktivistek z hnutí Femen, které se "proslavily" již celou řadou demonstrací. Proč? Věčně nespokojené slečny na sebe totiž upozorňují především tím, že své názory publikují s minimální výbavou oblečení.



Osvědčenou metodu použily mladé dívky a ženy i tentokrát, kdy se jim nelíbilo, že pořadatelství světového šampionátu v ledním hokeji v roce 2014 připadlo Bělorusko, kde vládne kontroverzní prezident Lukašenko.

Ukrajinky se rozhodly vyjádřit svou nespokojenost přímo před sídlem Mezinárodní hokejové federace ve švýcarském Curychu. A oblečení? Navzdory pořádně nízkým teplotám se slečny nezdržovaly s horní částí šatstva a s hokejkami v ruce dávaly jasně najevo, co si rozhodnutí federace myslí.

"Když proti něčemu protestujeme, necítíme žádnou zimu," odrážela dotazy na možné promrznutí jedna z dívek. A ani ostatní ze čtveřice žen nezůstaly pozadu.

"Nepodporujte diktaturu", "Otroci nemohou hrát hokej", a další nápisy se staly hlavními hesly, kterými se ženy z organizace bojující za ženská práva, snažily upozornit na porušování lidských práv v Bělorusku.

Nicméně vnadné dívky se rozhodně nespokojují jen s protesty na sportovním poli. Těsně před tím, než vyrazily do Curychu, se totiž "stavily" v blízkém Davosu, kde pro změnu vyjádřily svou nespokojenost proti Světovému ekonomickému fóru.

Tam se dívky dokonce chvilku ohřály i ve vězení, krátce poté však byly propuštěny.

Protest Ukrajinkek před sídlem IIHF
Protest Ukrajinkek před sídlem IIHF

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud