29. ledna 2015 • 14:30

Válka pohledů! Berdych zpražil Murrayho. Ten si stěžoval, že na něj mluví

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o finále grandslamového turnaje, to je i válka psychiky. A zajímavé hrátky v tomto duchu předváděli v semifinále Australian Open i Tomáš Berdych s Andym Murraym, který nakonec zvítězil ve čtyřech setech. Po internetu koluje záběr českého tenisty, jak svým dlouhým pohledem propichuje soupeře. Britský tenista si zase stěžoval u rozhodčího, že mu Berdych při vyhroceném střídání stran něco říkal.



Tohle semifinále bylo pikantní už svými okolnostmi a i samotnou tenisovou bitvu doprovázely zajímavé okamžiky. Když Murray odpověděl na Berdychův brejk na 5:3 v prvním setu, začal se pořádně hecovat. Jenže svou radost dával najevo dost dlouho přímo před lóží, kde seděl i Berdychův kouč Dani Vallverdu, donedávna člen Skotova nejužšího týmu.

Českému tenistovi se tohle slavení moc nelíbilo a věnoval pak Murraymu dlouhý pohled, který si na internetu mezi fanoušky vysloužil přívlastky jako vražedný či zabijácký.

"A kam jsem se měl dívat? Nedělejte z toho velkou věc. Byl to zápas jako jakýkoliv jiný a to je všechno. Ztratil jsem podání, takže jsem z toho určitě nebyl šťastný, ale život jde dál,“ promluvil Berdych po utkání o napětí na kurtu.

To však nebyl poslední střet mezi oběma bojovníky. Druhý přišel poté, co Berdych zvládl zvrat v tie-breaku a získa pro sebel první set. Když se hráči míjeli při cestě na lavičku, měla česká jednička něco prohodit směrem k soupeři.

Murray pak na oplátku dlouze hleděl směrem k Berdychovi a dokonce si postěžoval rozhodčímu. Berdych nicméně tvrdil, že mluvil pouze k sobě. „Dobrá práce, Tomáši, to je všechno, co jsem řekl,“ bránil se český tenista.

VIDEO | Podívejte se na kontroverzní okamžik

„Bylo mezi námi trochu napětí, ale to je při tak velkých zápasech normální. S Danim jsme kamarádi od našich 15 let, cítím, že vůči němu to bylo trochu nefér. Ale po začátku se to trochu uklidnilo,“ okomentoval lehké dusno mezi oběma soupeři po svém triumfu Murray.

Tomáš Berdych věnoval Murraymu vražedný pohled
Tomáš Berdych věnoval Murraymu vražedný pohled

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud