14. ledna 2019 • 15:10

Dojemné Murrayho loučení. Prohrál bitvu, na kurtu ho dojala i Plíšková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned první den grandslamového Australian Open prožili diváci v Melbourne večer plný emocí. Po čtyřhodinové bitvě se Andy Murray zřejmě nadobro rozloučil s oblíbenými kurty v Austrálii. Vítěz tří grandslamů, bývalý lídr žebříčku a dvojnásobný šampion olympijské dvouhry je na sklonku kariéry kvůli chronickým bolestem operované kyčle a v Melbourne Areně si naposledy užil bouřlivé ovace fanoušků. Murrayho dojalo i video se vzkazy ostatních hvězdných tenistů včetně české jedničky Karolíny Plíškové.



Pětkrát byl jednatřicetiletý Brit na Australian Open ve finále, na titul však nedosáhl. Dnes vypadl v prvním kole na grandslamu vůbec poprvé po jedenácti letech. Proti Robertu Bautistovi přitom předvedl velký obrat. Po dvou prohraných setech vybojoval Murray dva tie-breaky, ale v závěru už nestačil. Španělovi podlehl 4:6, 4:6, 7:6, 7:6 a 2:6.

"Dal jsem do zápasu úplně všechno, ale nebylo to dost. Gratuluju Robertovi a jeho týmu. Jestli byl tohle poslední zápas, pak to byl úžasný způsob, jak skončit. Díky všem, že jste dneska přišli. Tohle je fantastické místo pro tenis," řekl dojatý Murray na kurtu.

O nuceném odchodu z profesionálního tenisu informoval na emotivní tiskové konferenci v Melbourne již v pátek. Operovaná kyčel mu nedovolí další tenisové bitvy, rád by ale zvládl ještě v létě Wimbledon, kde získal dva tituly.

"Možná se znovu uvidíme. Udělám všechno pro to, abych to zkusil. Musel bych ale absolvovat další a větší operaci, která navíc není zárukou, že se vrátím," zopakoval po posledním zápase v Melbourne a možná i v kariéře. Na závěr ho dojaly ještě vzkazy ostatních tenistů včetně například Karolíny Plíškové na videu.

Murray měl na krajíčku, když k němu promlouvaly největší osobnosti současného tenisu - Roger Federer , Rafael Nadal i Novak Djokovič , z ženských řad byla zastoupená i česká jednička Karolína Plíšková. Všichni Murraymu děkovali za skvělou kariéru a zároveň smutnili, pokud bude muset famózní Brit svou kariéru kvůli zdravotním trablům ukončit.

Karolína Plíšková přeje Andy Murraymu na videu k rozlučce s Australian Open
Karolína Plíšková přeje Andy Murraymu na videu k rozlučce s Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud