Jan Jaroch
23. ledna 2019 • 19:56

Nenápadná kometa Australian Open z univerzity. Kdo je soupeřka Kvitové?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obě ženské semifinále Australian Open budou z pohledu českého fanouška velmi zajímavé. Mezi nejlepší čtyřku se probojovaly Petra Kvitová i Karolína Plíšková, přičemž papírově větší šanci na postup do finále má první jmenovaná. Ta změří síly s mladou Američankou Danielle Collinsovou, jež je pro mnohé velkou neznámou.



Danielle Rose Collinsová nakoukla mezi profesionálky až v pokročilém věku, neboť až do roku 2016 studovala na University of Virginia, kde získala bakalářský titul z mediálních studií a magisterský z obchodu. Zároveň byla nejlepší univerzitní hráčkou v USA. Až do letošního Australian Open nevyhrála jediný zápas v hlavní soutěži grandslamu (0:5).

První velký průlom zaznamenala loni v Indian Wells, kde vyhrála svůj první zápas na WTA Tour a postoupila například přes Madison Keysovou až do osmifinále. To vzápětí potvrdila v Miami, kde vyřadila mimo jiné Venus Williamsovou a prošla z kvalifikace až do semifinále.

Na Australian Open už vyřadila tři nasazené hráčky: čtrnáctku Julii Görgesovou, devatenáctku Caroline Garciaovou a výprask uštědřila světové dvojce Angelique Kerberové (6:0, 6:2). Má obouručný bekhend, hraje nátlakový tenis na vítězné údery. Narodila se ve floridském St. Petersburgu, kde také žije.

Duel o finále mezi Kvitovou a Collinsovou sledujte ONLINE ZDE >>>

Danielle Collinsová nakoukla mezi profesionálky až v pokročilém věku
Danielle Collinsová nakoukla mezi profesionálky až v pokročilém věku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud