Jan Jaroch
24. ledna 2023 • 18:25

Černošek prozradil, jak žije Lehečka: Lepší ubytovna, auta ho nezajímají

Autor: Jan Jaroch, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtfinále Australian Open se jeho zatím životní jízda zastavila na Stefanosi Tsitsipasovi, řecký favorit vládl 6:3, 7:6 (2), 6:4. Přesto se bude Jiří Lehečka vracet z Melbourne se statutem nové hvězdy českého tenisu. Nemusí zůstat jen u něj, v podhoubí prostějovské líhně pod záštitou kdysi tak úspěšného manažera Miroslava Černoška roste kupa dalších talentů. „Toužím se vrátit tam, kde jsem byl. A mám pocit, že ten pokus vychází,“ hlásá dvaasedmdesátiletý muž, jenž měl v hlavní soutěži úvodního grandslamu roku hned tři své zástupce.



Pro velký tenis vychoval Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou, Tomáše Berdycha či Radka Štěpánka. Co jméno, to pojem. Dnes svět skloňuje jméno Jiřího Lehečky, překvapivého čtvrtfinalisty Australian Open. A brzy se zřejmě přihlásí o slovo i další z Černoškovy prostějovské stáje.

Povězte, jak jste v Prostějově objevili Jiřího Lehečku?
„Mám kolem sebe lidi, kteří skauting poměrně umí. Hledáme hráče do mládežnických týmů, z nichž pak formujeme jednotlivce. Jirka k nám do Prostějova přišel v patnácti. U něj je jedna výhoda, má velmi rozumné a vzdělané rodiče. Oba jsou učitelé. Je to vidět na jeho chování, projevu. Je to velice slušný a vzdělaný kluk. A jeho rodiče mají skvělou vlastnost, že se nám do toho nepletou.“

Jaké však byly začátky?
„Přišel před šesti roky a šli jsme s ním tradiční cestou stejnou jako s Kvitovou či Berdychem. Začíná se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud