27. května 2019 • 10:59

Česká smůla v Paříži. Kvitová se kvůli zranění odhlásila z prvního kola

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová se kvůli zranění levého předloktí nepředstaví na Roland Garros. Turnajová šestka, která patřila k favoritkám na titul, dnes měla do pařížského grandslamu vstoupit zápasem proti Rumunce Soraně Cirsteaové. Odstoupení z turnaje Kvitová oznámila na twitteru, na 11:30 má naplánovanou tiskovou konferenci.



Kvitová je nejlepší hráčkou aktuální sezony. Vyhrála dva turnaje včetně antukového ve Stuttgartu a postoupila do finále Australian Open. Před cestou do Paříže vzdala osmifinále v Římě kvůli lehkému svalovému zranění lýtka, ale pak už v Paříži trénovala.

O Roland Garros ji nakonec připravil jiný zdravotní problém. "Několik týdnů mě bolí levé předloktí a magnetická rezonance včera večer potvrdila trhlinu druhého stupně, která by se bohužel mohla hodně zhoršit, pokud bych dneska hrála," uvedla Kvitová. V pavouku dvojnásobnou wimbledonskou vítězku nahradí Slovinka Kaja Juvanová, která původně nepostoupila z kvalifikace.

Před dvěma lety právě na pařížské antuce Kvitová prožívala emotivní návrat po přepadení ve svém bytě, při kterém jí lupič pořezal prsty na levé ruce. "Kvůli tomu je mi opravdu líto, že tady letos nejsem schopná hrát. Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale přeju turnaji všechno nejlepší a nemohu se dočkat, až se vrátím v roce 2020," doplnila devětadvacetiletá česká tenistka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud