Jan Jaroch
1. června 2019 • 21:28

Harakiri světové jedničky: Siniaková jen vracela míče! Pak chválila

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Rod Laver míval ve svých časech trojčlenku úspěchu: stále sleduj míč, pokrč kolena, a když prohraješ, řekni, že byl soupeř lepší. Naomi Ósakaová se jím v Paříži zprvu příliš neřídila. Když na tiskové konferenci dostala otázku, čím jí česká přemožitelka Kateřina Siniaková činila problémy, jen stroze odvětila: Tím, že vracela míče.



Nehoda není náhoda a Ósakaová přiznala, že první kariérní grandslam v roli světové jedničky neunášela psychicky. „Cítila jsem na sobě takovou tíhu. Dřív pro mě grandslamy byly radostné, ale tenhle ne,“ pravila tiše viditelně zdrcená šampionka US Open a Australian Open. „Všimla jsem si, že není tak sebevědomá jako jindy,“ uznala i Siniaková.

Jednadvacetiletá Japonka se v obou předchozích kolech zachraňovala ze stavu 0:1 na sety, v duelu s českou tenistkou se prý již cítila vyčerpaná a bolela ji hlava. „I tak jsem si měla poradit a nepředvést takový výkon,“ zlobila se na sebe Ósakaová, která ještě nikdy v kariéře nepřešla na Roland Garros přes 3. kolo. Na rozdíl od loňského roku, kdy hrála v Paříži jako světové číslo 20 bez velkého tlaku, tentokrát svou žebříčkovou pozici neunesla.

„Asi to zní divně, ale porážka je vlastně to nejlepší, co se mi mohlo přihodit. Až příliš jsem se zabývala myšlenkami o kalendářním Grand Slamu, což je něco, o čem sním už věky. Teď si líp uvědomuju, že kdyby to bylo tak snadné, zvládnul by to každý,“ líčila Ósakaová, jež naposledy na grandslamu prohrála před jedenácti měsíci ve Wimbledonu. Tehdy to bylo s pozdější vítězkou Angelique Kerberovou.

Nyní musela kousat porážku od Kateřiny Siniakové, jež si své renomé teprve buduje. V japonské části tiskové konference nakonec českou tenistku pochválila. „Hrála výborně. Nechci snižovat její postup do osmifinále. A už vůbec nechci opakovat, že jsem byla unavená. I ona hrála v minulém kole dlouhý zápas a srovnala se s tím,“ připomněla 3 hodiny a 10 minut trvající duel Siniakové proti nasazené Řekyni Marie Sakkariové.

Dokázala to, co Navrátilová
Kateřina Siniaková je první deblovou jedničkou za posledních 32 let, která dokázala zdolat královnou pořadí ve dvouhře. Naposledy to zvládla Martina Navrátilová při US Open 1987, kde přemohla Steffi Grafovou.

Kateřina Siniaková během souboje se světovou jedničkou Naomi Ósakaovou
Kateřina Siniaková během souboje se světovou jedničkou Naomi Ósakaovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud