Jan Jaroch
Premium
4. června 2019 • 12:36

Podání spodem v tenisu: Účinná zbraň, nebo kaňka na sportu gentlemanů?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Stratégové tleskají triku, který dokáže vyvést soka z rovnováhy. Buď jak buď, podání spodem se letos ve velkém vrací na kurty. Třicet let poté, co takový úder v Paříži slavně použil Michael Chang proti Ivanu Lendlovi. Dnes dělá tomuto fíglu reklamu Nick Kyrgios, jenž našel už několik následovníků.



Alexander Bublik je extravagantní Rus hájící barvy Kazachstánu. Svou pravačkou potetovanou jak rukáv si ve 2. kole Roland Garros zkusil hned tři servisy spodem proti jednomu z největších favoritů turnaje Dominiku Thiemovi. A to na Chatrierově stadionu, nejprestižnějším dvorci v areálu u Bouloňského lesíku.

Stejnou taktiku použil Australan Nick Kyrgios na jaře v Acapulcu proti Rafaelu Nadalovi. Bublik vyhrál dva ze svých tří servisů spodem, Kyrgios se pohybuje zhruba na poloviční úspěšnosti.

Servírovat bez vrchního nápřahu je podle tenisových pravidel naprosto legální, podle některých však neetické. Soupeř může brát takový úder jak výsměch, urážku. Tak jako Nadal po Kyrgiosově pokusu v Mexiku. „Má takový talent, že by mohl bojovat o nejvyšší příčky žebříčku, ale existuje důvod, proč tomu tak není. Chybí mu respekt k divákům, soupeřům a sobě samému,“ vykoupal Španěl Australana v lázni svého hněvu.

Někteří namítnou, že z Nadala mluvila jen uražená pýcha po prohraném zápase.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud