30. září 2020 • 17:07

Konflikt v Paříži! Výsměch, pláč, pak úprk. Jdi do pr**le, slyšela vítězka

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovci občas říkávají, že budou bojovat do posledních sil, až je z kurtu odvezou. Nizozemská tenistka Kiki Bertensová tuhle frázi převedla do praxe. Po zápase 2. kola na Roland Garros pro ni skutečně přijeli pořadatelé s kolečkovým křeslem. A plačící vítězku odvezli do šatny. Ano, vítězku!



Turnajová pětka přestála atak někdejší pařížské finalistky Sary Erraniové i křeče do celého těla, které ji v koncovce víc než tříhodinového klání postihly. Bertensová triumfovala 7:6, 3:6, 9:7, když odvrátila i mečbol italské veteránky.

Erraniová nesla porážku těžce, už během zápasu se sama chytala za nohu a imitovala, že také dostává křeče. Na Nizozemku u sítě ani nepočkala, aby si ťukly raketou. Chvatně opustila kurt a při odchodu z plna hrdla zakřičela „vaffanculo“, česky řečeno „jdi do pr…“.

Zápas plný zlé krve obsahoval celkem dvacet čtyři brejků, z toho deset nepřetržitých v poslední sadě.

„Nemám ráda, když mě někdo takhle oblbuje. Odjela z kurtu na vozíku a teď se v restauraci láduje, před chvíli jsem ji zahlédla,“ láteřila Erraniová, jež odmítala uvěřit zdravotním potížím své přemožitelky. „Přihrávala to. Běhala po kurtu jako ještě ne. Dobrá práce…,“ vzkázala ironicky.

Tenistka Kiki Bertensová opouštěla kurt s postupem, ale vyčerpaná a na vozíčku
Tenistka Kiki Bertensová opouštěla kurt s postupem, ale vyčerpaná a na vozíčku

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud