Jan Jaroch
7. června 2021 • 14:00

Vondroušovou srazila „nová Šarapovová": Na antuce jedna z NEJ

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paula Badosaová - tohle jméno si zapamatujme. Španělka bouří na oranžové antuce a ve třiadvaceti letech dostává předpovědím, které ji provázejí od juniorských let. Je to nová Maria Šarapovová, říká se již dlouho. Jsou si nápadně podobné vzhledem i stylem hry. A nyní se rodačka z New Yorku blíží svému idolu i výsledkově. Markétu Vondroušovou srazila v osmifinále French Open 6:4, 3:6, 6:2 a výská z prvního grandslamového čtvrtfinále kariéry.



Je jako dobrý čaj. Dejte ji do horké vody a uvidíte, jak je silná. To se tradovalo o Marii Šarapovové, příkladné bojovnici a šampionce šesti grandslamů. Stejnou náturu dnes ukazuje i slečna z Barcelony Paula Badosaová. Proti Markétě Vondroušové vyhrála druhý třísetový zápas za sebou a povýšila svou letošní antukovou bilanci na 17:2. Žádná z tenistek nezvládla v sezoně víc výher na oranžové hlíně.

Do Paříže dorazila s čerstvým a premiérovým titulem z Bělehradu, na antuce už letos zdolala třeba i světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Jaký to obrat oproti začátku sezony, kdy měla v Melbourne pozitivní test na covid, tři týdny byla zavřená v hotelu a pak prohrála těsné první kolo Australian Open. Nyní je 35. tenistkou žebříčku v plném rozkvětu.

„Dneska je jednou z nejlepších holek na antuce,“ uznala i v neděli poražená Markéta Vondroušová, finalistka Paříže z roku 2019, jež sice Badosaovou dostala do třetího setu, ale víc nezmohla. „Ale byl to super zápas, můj nejlepší na turnaji. Jenže ona má strašně dobrý forhend a i přes bekhend to nakopává, takže je těžké s ní výměny uhrát,“ poznala česká tenistka.

Badosaová je juniorskou šampionkou French Open z roku 2015. Již dávno jí byla prorokována velká budoucnost. Narodila se v New Yorku, kde její rodiče dělali kariéru v módním průmyslu. Teď mají butik v Gironě a platí za největší fanoušky své dcery. V sedmi letech se Badosaovi vrátili z USA do Španělska a Paula se chopila rakety.

I ona miluje módu, setkala se dokonce osobně se svým oblíbeným návrhářem Giorgem Armanim. Výrazné uhrančivé oči, vytáhlá postava, tenisový talent. Tím vším někoho připomínala. Zvlášť když se netajila, že právě Maria Šarapovová je jejím idolem, a nelze si nevšimnout, že podle ní modelovala nejen hru, ale i chování. V důležitých chvílích se povzbuzuje zaťatou pěstičkou u těla, nosí podobné náušnice. Její silný obouručný bekhend a agresivní forhend také Rusku připomínají. „Tohle slýchávám tak často. Kéž bych byla jednou tak skvělou hráčkou jako ona,“ hlásila Badosaová, jíž tohle srovnání ale zprvu tížilo. O osm centimetrů vyšší Šarapovová vyhrála v sedmnácti Wimbledon, ona je ve 23 letech poprvé v grandslamovém čtvrtfinále. „Vytrpěla jsem si s tím své, ale zvykla jsem si. Už tohle srovnání beru jako kompliment,“ řekla Španělka, která je v očích některých bookmakerů dokonce nyní druhou největší favoritkou French Open.

Šarapovová poprvé v Paříži vyhrála, když jí bylo pětadvacet. V tomhle ohledu má Badosaová ještě čas. Čekejme, že jím nebude chtít plýtvat. Ve čtvrtfinále s Tamarou Zidanšekovou bude favoritkou a pak už se může stát všechno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud