24. září 2018 • 07:14

Federer a Zverev dali jistotu! Evropa vyhrála i druhý ročník Laver Cupu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Evropy vyhráli i druhý ročník Laver Cupu. Na vítězství z loňského premiérového ročníku v Praze navázali v Chicagu, kde díky Rogeru Federerovi a Alexandru Zverevovi porazili výběr světa 13:8.



Federer a Zverev v neděli prohráli čtyřhru a výběr světa vedl 8:7, ale v následujících dvouhrách strhli výhru na stranu Evropy. Švýcarský tenista odvrátil tři mečboly a zdolal 6:7, 7:6 a 10:7 v super tie-breaku domácího Američana Johna Isnera a Němec Zverev porazil Kevina Andersona z JAR 6:7, 7:5 a rovněž 10:7 v super tie-breaku.

"Bylo to neskutečně vyrovnané každý den a rozhodlo jen pár míčů. Jsem nadšený, že jsme vyhráli a obhájili titul. To je nedůležitější," radoval se Zverev.

Právě Federer a Zverev slavili výhru i před rokem v české metropoli. Letos v Chicagu je v sestavě švédského kapitána Björna Borga doplnili Srb Novak Djokovič, Bulhar Grigor Dimitrov, Belgičan David Goffin a Brit Kyle Edmund.

"Byl to další neuvěřitelný týden a jsem na svůj tým velmi pyšný. Věděli jsme, že bude velmi těžké pohár udržet, ale povedlo se nám to," ocenil Borg.

Evropané vyhráli sedm z osmi dvouher, zatímco výběr světa třikrát dominoval ve čtyřhrách. Federer a Zverev zajistili deset bodů.

Zkompletovat hattrick v soutěži, kterou Federer založil jako poctu Australanovi Rodu Laverovi, se evropský tým pokusí za rok v Ženevě. "Příští rok je ale řada na nás a konečně vyhrajeme," vyhlásil kapitán světa John McEnroe.

Tenisový Laver Cup v Chicagu:

Výběr světa - Evropa 8:13

Anderson - A. Zverev 7:6 (7:3), 5:7, 7:10
Isner, Sock - Federer, A. Zverev 4:6, 7:6 (7:2), 11:9
Isner - Federer 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 7:10.

Na vítězství z loňského premiérového ročníku v Praze navázali v Chicagu, kde díky Rogeru Federerovi a Alexandru Zverevovi porazili výběr světa 13:8.
Na vítězství z loňského premiérového ročníku v Praze navázali v Chicagu, kde díky Rogeru Federerovi a Alexandru Zverevovi porazili výběr světa 13:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud