5. listopadu 2018 • 17:09

Nadal odřekl kvůli zranění Turnaj mistrů, Djokovič zůstane jedničkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rafael Nadal odřekl krátce před večerním losováním Turnaje mistrů svou účast na závěrečné akci sezony. Španělského tenistu v Londýně na kurt nepustí problémy s břišním svalem a kotníkem a přijde tak o možnost bojovat o návrat do čela žebříčku ATP. Už nyní je proto jisté, že jako světová jednička rok uzavře Srb Novak Djokovič.



Dvaatřicetiletý Nadal je po Juanu Martínu del Potrovi druhým hráčem, kterého z prestižního turnaje pro osmičku nejlepších tenistů sezony vyřadily zdravotní potíže. Rodák z Mallorky nestihl vyléčit břišní sval, kvůli němuž se už minulý týden odhlásil z turnaje Masters v Paříži.

Na sociálních sítích Nadal navíc oznámil, že má i problémy s kotníkem a ještě dnes se podrobí operaci. "Je pravda, že už to mám delší dobu a občas mě to pobolívalo. Teď, když kvůli břichu stejně nemůžu hrát, bude čas to vyřešit a vyhnout se tak budoucím problémům," napsal Nadal na twitteru.

Argentinec Del Potro se musel startu vzdát kvůli zranění kolena a ve finálové osmičce ho nahradil Japonec Kei Nišikori. Místo Nadala nyní dostane šanci Američan John Isner, který je v žebříčku letošního roku desátý.

Djokovič, jenž se do čela pořadí ATP vrátil dnes po téměř dvouleté pauze, uzavře po rozpačitém začátku rok na vrcholu. Jako první tenista od zavedení žebříčku ATP v roce 1973 zakončí v roli jedničky sezonu, v níž se pohyboval mimo elitní dvacítku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud