28. října 2010 • 19:39

Šťastný poražený Haider-Maurer se uklidnil a září

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí ještě vypadal jako dítě, které se na kurtu ocitlo spíše omylem. Ve čtvrtek ale Andreas Haider-Maurer porazil na turnaji BA-TennisTrophy favorizovaného Seppiho a poprvé v životě na podniku série ATP World Tour postoupil do čtvrtfinále. Původně přitom ve Vídni vůbec neměl nastoupit do hlavní soutěže.



Do pavouka se třiadvacetiletý Rakušan dostal na poslední chvíli jako "šťastný poražený", na poslední chvíli se totiž z osobních důvodů odhlásil pátý nasazený Gulbis a 157. hráč žebříčku ATP byl nejvýše postaveným tenistou, který prohrál ve finále kvalifikace.

Právě v posledním kole kvalifikace, která se dohrávala v pondělí odpoledne, předvedl Haider-Maurer ostudné představení. S Turkem Ilhanem hrál v prvním setu zprvu vyrovnanou partii, po pěti gamech se mu ale přestalo dařit a začal se vztekat.

Házel raketou, křičel na všechny strany a samým rozčilením zapomněl hrát. Prohrál čtyři gamy v řadě, set ztratil poměrem 3:6. Ani to ho neprobralo a ve druhé sadě pokračoval ve stejném duchu. Za stavu 0:3 pak soupeři zápas vzdal. Prý kvůli zraněné noze. Spíš to ale vypadalo, že je z průběhu utkání prostě otrávený.


O pár hodin později pak přišla překvapivá zpráva. Lotyšský talent Gulbis nepřiletí a Haider-Maurer tak dostane druhou šanci. Co jeho zranění? To bylo samozřejmě okamžitě zapomenuto a mladík hlásil, že je připraven.

V prvním kole se postavil proti svému krajanovi Thomasi Musterovi a dokázal se vyrovnat i s nepřátelským publikem, které z lásky k legendě vlastního hráče několikrát vypískala.

Osmifinále pro něj mělo být konečnou. Ital Andreas Seppi je na žebříčku přeci jen o 106 příček výše a byl tedy jasným favoritem. Haider-Maurer ale všechna předzápasová očekávání rozmetal už v prvním setu.

Perfektní hrou na servisu položil základ k úspěchu a šikovně využil hned první šance k prolomení soupeřova podání. Set získal 6:3 a tisíce diváků ve vídeňské městské hale vycítily, že se blíží překvapení.

V solidním výkonu pokračoval i ve druhé sadě, v tiebreaku měl dokonce dva mečboly, Seppi se ale na poslední chvíli zmátořil a vynutil si rozhodující set.

Ani v něm nedostal nic zadarmo, šestadvacetiletého Itala ale nakonec v dalším strhujícím tiebreaku zdolal poměrem 7:2 a postoupil do čtvrtfinále, kde se zítra utká s druhým nasazeným Marinem Čiličem. Skončí jeho jízda na raketě vytáhlého Chorvata, nebo bude rakouské publikum překvapovat i nadále?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud