iSport.cz
Premium
17. dubna 2024 • 14:00

Co je s Muchovou? Průšvih v Dubaji, 6 týdnů sádra. Všichni jsou na trní

Autor: iSport.cz, Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyhnutelné je teď i oficiální. Pořadatelé Roland Garros, které startuje 26. května, zveřejnili, že mezi přihlášenými jmény do antukového grandslamu chybí loňská finalistka Karolína Muchová. Po únorové operaci pravého zápěstí nosila tenistka šest týdnů sádru, a ač se jí paže podle lékařů hojí výtečně, stále ještě nevzala raketu do ruky a pařížský start je nereálný. Pod Eiffelovu věž by se ale letos sedmadvacetiletá hráčka ráda vrátila koncem července při olympiádě, existuje i šance pro comeback v průběhu travnaté části sezony.



Moment, když loni v září při tréninku před čtvrtfinále US Open zkoušela trikový úder, během něhož jí ostře zabolelo v ruce, trápí Karolínu Muchovou dodnes.

S poraněným šlachovým poutkem v pravém zápěstí ještě v New Yorku smetla Soranu Cirsteaovou 6:0, 6:3 a být zdravá, mohla v semifinále skolit i pozdější šampionku Coco Gauffovou (4:6, 5:7). Realita je však taková, že od 8. září neodehrála už žádný zápas. A ještě nějaký čas ani neodehraje.

Po konzultacích s lékaři zvolila Muchová loni konzervativní léčbu a věřila, že šlachové poutko samo sroste. Škrtla kvůli tomu Turnaj mistryň v Cancúnu, na kterém si premiérově vybojovala účast. Přišla i o lednové Australian Open.

Když už se hotovila ke comebacku v půlce února v Dubaji, přišla pohroma. „Hrála fantasticky, jeden špatný úder ale všechno pokazil. Odehrála forhend za tělem, natahovala se za ním a ještě trefila míč rámem. Zase jí prasklo v zápěstí a hned bylo vidět, že má obrovské bolesti,“ vylíčil pro deník Sport a web iSport.cz tenistčin kouč Emil Miške.

Již nebylo na co čekat, sáhlo se k razantnímu kroku. Za

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud