30. října 2023 • 09:19

Turnaj mistryň: Jednička Sabalenková jasně smetla náhradnici z Řecka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Aryna Sabalenková z Běloruska vstoupila do tenisového Turnaje mistryň jasnou výhrou. Mariu Sakkariovou z Řecka, která v Cancúnu startuje jako náhradnice za zraněnou Karolínu Muchovou, rozdrtila 6:0 a 6:1.



Sabalenková nedala Sakkariové šanci. Získala prvních jedenáct gamů a devátou hráčku světa porazila hodinu a 16 minut. "Skóre vypadá jednoznačně, ale nebyl to snadný zápas. Maria je bojovnice," uvedla vítězka na webu WTA.

Pětadvacetiletá Sabalenková loni na Turnaji mistryň došla až do finále. Pokud by si o titul zahrála i letos, na závěrečném podniku sezony by to dokázala jako první tenistka od Američanky Sereny Williamsové v letech 2013 a 2014.

Ve druhém utkání skupiny Bacalar Jessica Pegulaová z USA v prvním setu prohrávala 3:5, ale nakonec si s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu poradila 7:5 a 6:2. "Udělala pár chyb a já se díky tomu dostala do rytmu," uvedla devětadvacetiletá Američanka.

Pegulaová poté s Cori Gauffovou nastoupila i ve čtyřhře, ale roli světových jedniček nepotvrdily. V úvodním utkání skupiny Mahahual, ve které jsou i Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, prohrály 6:7 a 3:6 s Gabrielou Dabrowskou z Kanady a Erin Routliffeovou z Nového Zélandu.

Dvouhra, Skupina Bacalar:

Sabalenková (1-Běl.) - Sakkariová (8-Řec.) 6:0, 6:1

Pegulaová (5-USA) - Rybakinová (4-Kaz.) 7:5, 6:2

Čtyřhra, Skupina Maya Ka'an:

Dabrowská, Routliffeová (7-Kan./N. Zél.) - Pegulaová, Gauffová (1-USA) 7:6 (7:2), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud