23. srpna 2019 • 23:10

Vondroušová se odhlásila z US Open, tři Češi slaví v kvalifikaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalistka letošního Roland Garros Markéta Vondroušová se odhlásila z US Open. Česká tenistka vynechá závěrečný grandslam sezony kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím. Denisa Allertová a Tereza Martincová rozšíří početnou kolonii českých tenistek v hlavní soutěži US Open na devět. Obě dnes v kvalifikaci v New Yorku zvládly i poslední třetí krok a vybojovaly postup. Martincová otočila duel se Slovenkou Kristínou Kučovou a vyhrála 4:6, 6:2, 6:2, Allertová porazila Australanku Priscillu Honovou 6:3, 7:5. Postupuje také Jiří Veselý. 



Dvacetiletá Vondroušová měla ve Flushing Meadows plnit roli sedmnácté nasazené hráčky. V 1. kole se měla utkat se Švýcarkou Viktorií Golubicovou.

"Nechci opakovat chybu z loňska a raději jsem se rozhodla obětovat US Open, ikdyž to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. A vrátit se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno," vysvětlila z New Yorku

Svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha laboruje se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul při přechodu na trávu, kde se hraje s těžšími míčky.

Čtyřiadvacetiletá Martincová si zahraje na grandslamovém turnaji potřetí v kariéře. V New Yorku debutovala v roce 2017, letos si poprvé vyzkoušela i Wimbledon. Ještě nikdy ale na žádném z elitních podniků nevyhrála.

Allertová, která si začátkem srpna vzala tenistu Jana Šátrala, si US Open zahraje počtvrté, poprvé ale jako vdaná paní. Naposledy tu startovala v roce 2017, závěr loňské sezony jí pokazilo zranění zad.

Mezi muži se do hlavní soutěže kvalifikoval Jiří Veselý, který v rozhodujícím zápase porazil Itala Lorenzioho 2:1 na sety. 

Veselý loni v hlavní soutěži chyběl, předtím si ji zahrál pětkrát za sebou. Letos mezi 128 vyvolenými doplní Tomáše Berdycha. Lukáš Rosol v posledním kole kvalifikace prohrál s Bělorusem Gerasimovem. 

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Ženy - 3. kolo:
Martincová (27-ČR) - Kučová (SR) 4:6, 6:2, 6:2,
Allertová (ČR) - Honová (25-Austr.) 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud