22. srpna 2019 • 20:15

Siniaková vstala z mrtvých. Po skvělém obratu je v New Yorku v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková otočila na turnaji v New Yorku téměř ztracený zápas s domácí Američankou Bernardou Peraovou a po výhře 4:6, 7:6, 6:3 postoupila do semifinále. Pátá nasazená Češka odvrátila v tie-breaku druhého setu dva mečboly a v generálce na US Open se střetne o finále s Polkou Magdou Linetteovou, jež ve čtvrtfinále porazila v dalším třísetovém zápase 6:7, 6:4, 7:6 Karolínu Muchovou.



V úvodu přitom nic nenaznačovalo, že ze zápasu bude pro Siniakovou drama. Peraové vzala servis hned v prvním gamu a postupně se propracovala až k vedení 4:2 a 40:15. Přemožitelce Barbory Strýcové z 2. kola se však podařilo vyrovnat a čtyřmi vyhranými gamy za sebou, z toho posledními dvěma čistou hrou, první set získala.

V druhé sadě byla třiadvacetiletá Siniaková blízko porážky, poté co v tie-breaku prohrávala 4:6. Peraové ale česká tenistka oplatila obrat z první sady a čtyřmi body za sebou zkrácenou hru získala 8:6. Psychickou výhodu si následně královehradecká rodačka přenesla do třetí sady, kterou vyhrála 6:3 a zahraje si letošní druhé semifinále po antukovém turnaji v Norimberku.

O první finále od loňského ledna, kdy bojovala o titul v Šen-čenu, se Siniaková utká s Linnetteovou. Polská tenistka vítězstvím nad wimbledonskou čtvrtfinalistkou Muchovou překazila české semifinále. Ve vyrovnaném duelu se 80. hráčka světa Linetteová mohla spolehnout na servis, povolila Muchové jen tři brejkboly a všechny odvrátila.

Desátá nasazená Češka nastřílela deset es a čtyřikrát se ubránila brejkbolu soupeřky, ale jediný neodvrácený v druhém setu ji stál zápas.

Tenisový turnaj žen v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Siniaková (5-ČR) - Peraová (USA) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, Linetteová (Pol.) - Muchová (10-ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud