17. srpna 2020 • 15:10

Halepová zrušila účast na US Open. Světová dvojka se bojí koronaviru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá hráčka světového tenisového žebříčku Simona Halepová nebude hrát na letošním US Open. Čerstvá vítězka turnaje z Prahy se z newyorského grandslamu odhlásila kvůli obavám z koronaviru. Své rozhodnutí oznámila Rumunka v pondělí na twitteru stejně jako světová osmička Belinda Bencicová ze Švýcarska, jež se rovněž vzdala startu na amerických betonech.



„Po zvážení všech faktorů a vzhledem k mimořádným podmínkám, v nichž nyní žijeme, jsem se rozhodla necestovat do New Yorku na US Open,“ uvedla úřadující wimbledonská šampionka Halepová na sociálních sítích. „Vždycky jsem tvrdila, že se budu rozhodovat v první řadě s ohledem na své zdraví, a proto dám přednost tomu, abych zůstala a trénovala v Evropě,“ dodala.

Z elitní desítky žebříčku WTA už tak účast na US Open zrušilo šest hráček. Před Halepovou a Bencicovou se omluvily světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, Ukrajinka Elina Svitolinová (5), kanadská obhájkyně titulu Bianca Andreescuová (6) a Kiki Bertensová z Nizozemska (7). Nejlepší Češka, světová trojka Karolína Plíšková, plánuje v zámoří hrát.

Z loňských semifinalistek US Open zbyla po odstoupení Bencicové, Andreescuové a Svitolinové mezi přihlášenými jen šestinásobná vítězka newyorského grandslamu Serena Williamsová. „Rozhodla jsem se vynechat americkou zastávku v New Yorku a vrátím se na okruh v září v Římě,“ napsala Bencicová.

Na rozdíl od jiných hráček neuvedla výslovně jako důvod obavy z nákazy koronavirem. „Těším se, že se do New Yorku vrátím příští rok, a přeji hodně štěstí každému, kdo tam bude v příštích týdnech hrát,“ doplnila tenistka se slovenskými kořeny, která se v Česku zapojila do exhibiční série Tipsport Elite Trophy. Plánovanou účast na podniku WTA v Praze ale zrušila.

Grandslamovému US Open bude na kurtech ve Flushing Meadows předcházet náhrada za turnaj v Cincinnati. Obě akce se uskuteční bez diváků za přísných bezpečnostních opatření, která mají minimalizovat riziko nákazy koronavirem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud