Jan Jaroch
5. července 2014 • 21:15

"Maskot" Jankulovski! Měl komentovat fotbal, ale radši fandil Kvitové

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WIMBLEDONU | V sobotu měl v televizi jako expert glosovat čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa, nakonec ale Marek Jankulovski prožíval wimbledonskou euforii v hráčské lóži české šampionky Petry Kvitové. Té držel palce celý turnaj a na finále tak prý nemohl chybět. "Musím říct že to byl obrovský zážitek, úplně neskutečný," vykládal pak bývalý hráč Baníku a AC Milán.



"Mně se tenis po fotbale vždy líbil nejvíc, ale nikdy jsem na něj neměl čas. Takže jsem na takovém turnaji poprvé. Byl jsem první týden tady na ta první kola, přinesl jsem trochu štěstíčko, tak se mi nechtělo zpátky," usmíval se Jankulovski. "Měl jsem jít komentovat do studia čtvrtfinále MS, ale to šlo stranou. Tohle byl neskutečný zážitek. Pro mě jako pro sportovce vidět Petru vyhrát Wimbledon, to se dá jen těžko s něčím srovnávat."

Jak jste se dostal do týmové lóže?
Přes vyplétače Richarda Šodka a svého kamaráda Míšu Otavu, kteří se dobře znají. Tak nějak to vyšlo.

Jste teď o to větší fanoušek Petry?
Tenis mě vždycky bavil, s Petrou jsem se potkal jednou dvakrát, když jsme otvírali kliniku v Prostějově, takže žádní velcí kamarádi nejsme. Přinesli jsme jí štěstí, tak jsme tu zůstali dál. Tenis je krásný sport, je to úplně něco jiného než fotbal, na který už mě nebaví tolik koukat.

Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski
Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski

Jaký jste vlastně tenista?
Ježíš, asi nic moc... Sem tam si zahraju, bohužel operace kolen mi moc nedovolí. Když byly dcerky menší, chodily na tenis, mám k němu kladný vztah.

Je pro vás jako týmového hráče obdivuhodnější, že Kvitová je jako tenistka na všechno sama?
Přesně tak, ve fotbale funguje celý tým 20 lidí, může se střídat, tady je sama za sebe, trenér a tým jí z té dálky nepomohou. Je důležité mít hlavu v pořádku, vše je jen na ní. Musí být psychicky silná. Člověk nemůže polevit ani na chvíli, to se s fotbalem vůbec nedá srovnat. Tam když vedete 2:0, už myslíte na příští zápas. Tady jsem viděl některé zápasy, kdy to bylo jasný, a nakonec to dopadlo úplně jinak.

Co říkáte dnešnímu výkonu?
Byl super. Viděl jsem Petru s Venus (Williamsovou), to byl oboustranně skvělý tenis. Dnes to nemělo chybu, u Bouchardové byla vidět asi nervozita. Dneska jsem pochopil, že má vliv i ten velký kurt. Peťa věděla, do čeho jde.

Na US Open tedy pojedete?
No, tak to ještě nevím... (smích)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud