3. července 2015 • 13:21

Kdo je Nadalův kat? Vlasy si nestříhal 19 let, má tetování s tátou

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nadsázce je možné říct, že je lepší než Roger Federer, Novak Djokovič, nebo Tomáš Berdych. Opravdu? Statistiky nelžou. Jamajský Němec Dustin Brown zatím drží stoprocentní bilanci s Rafaelem Nadalem. Také druhý zápas proti bývalé světové jedničce skončil vítězstvím tenisty s dlouhými dredy (7:5, 3:6, 6:4, 6:4). Navíc přišlo ve 2. kole Wimbledonu a způsobilo zatím největší senzaci na turnaji.



Je Němec? Nebo Jamajčan?

To se nedá úplně jednoduše říct. Brown se narodil v roce 1984 v německém Celle. Jeho otec pochází z Jamajky, matka je Němka, kde se také pár nakonec usadil. Malý Dustin pak ale vyrůstal v Montego Bay na Jamajce, kterou původně i reprezentoval. Kvůli slabé podpoře tamního tenisového svazu se rozhodl přejít pod německou vlajku. Hrát by ale mohl i za Velkou Británii, odkud pocházejí jeho prarodiče.

Umí na favority

Ačkoliv se ve světovém žebříčku ATP dostal nejvýš na 78. místo, proti silným soupeřům to Brownovi občas vychází. V roce 2013 vyřadil ve 2. kole Wimbledonu Lleytona Hewitta, loni v Halle pak poprvé Nadala. Proti čtrnáctinásobnému grandslamovému vítězi si drží stále stoprocentní bilanci i po jejich druhém vzájemném utkání.

Má nejen dlouhé dredy

Na kurtu poutá Brown pozornost především svým zjevem. Vlasy spletené do dlouhých dredů si třicetiletý tenista údajně nestříhal už 19 let. Má také piercing v jazyku a na boku vytetovanou zarostlou tvář. Nejde o Boba Marleyho, slavného muzikanta z Jamajky, jak se mnozí po včerejším zápase domnívali, ale prý je to podobizna Brownova otce Leroye.

Během zápasu ukázal Dustin Brown tetování s podobiznou svého otce
Během zápasu ukázal Dustin Brown tetování s podobiznou svého otce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud