30. března 2020 • 15:15

Rána pro Kvitovou. Ve středu oznámí: Rušíme Wimbledon! Mají pojistku

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kurty, na jejichž trávníku střiženém na osm milimetrů si Petra Kvitová vyhrála sportovní nesmrtelnost, zůstanou letos profesionálním tenistům zavřené. Wimbledon 2020 se neuskuteční, pořadatelé z All England Clubu mají oznámit zprávu o jeho zrušení ve středu. I v této těžké době prokazuje travnatý grandslam svou výjimečnost. Díky speciální pojistce proti pandemii, kterou jiné grandslamy nemají, neutrpí velkou finanční ztrátu.



Je to pouze formalita, tvrdí deník Daily Telegraph. A také vysoký německý funkcionář Dirk Hordoff, jenž zasedá v orgánech ATP i WTA. „Už byla podniknuta příslušná opatření a Wimbledon ve středu oznámí, že letošní ročník ruší,“ prohlásil Němec pro Sky Sport.

All England Club od začátku deklaroval, že hrát bez diváků není myslitelné. Navíc i v takovém případě by bylo potřeba k obsluze travnatých kurtů a celé turnajové infrastruktury několik tisíc lidí. Přeložení na pozdější termín, jenž se otevřel díky odsunutí olympijských her, je nakonec také neschůdné. Podle pořadatelů potřebují travnaté dvorce co nejvíce hodin denního světla, aby byly po dva týdny hratelné, což konání v pozdějším termínu údajně silně komplikuje.

Wimbledon bude zrušený poprvé od válečného roku 1945 a je otázkou, kolik grandslamového tenisu diváci letos vůbec uvidí. New York je koronavirem nejzasaženějším místem USA a není vůbec jasné, zda letošní US Open, které mělo začít 24. srpna, proběhne. Roland Garros už bylo dřív přesunuto z jarního termínu na přelom září a října (20. 9. – 4. 10.).

Kvůli koronaviru je ve hře odložení i případné zrušení Wimbledonu
Kvůli koronaviru je ve hře odložení i případné zrušení Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud