Jan Jaroch
Premium
28. června 2021 • 11:22

Kvitové slavný triumf před 10 lety: Všichni kolem byli víc omráčení než já

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo jí jednadvacet let, chodila s o čtyři roky mladším tenistou, řídila škodovku, teprve před rokem se odstěhovala z prostějovské ubytovny pro talenty do vlastního bytu 2+kk. Pak vyhrála Wimbledon a svět se sympatické copaté slečně z Fulneku otočil vzhůru nohama. Už je to 10 let, co Petra Kvitová poprvé pozvedla talíř Venus Rosewaterové a splnila si sen všech tenistů a tenistek. Zavzpomínejte si s námi. Deset let starým příběhem v článku iSport Premium vás provede redaktor Sportu Jan Jaroch.



Jasně si vybavuji neděli před začátkem Wimbledonu. V Londýně stávkovali zaměstnanci metra, na zastávku Southfields, odkud se chodí na kurty, se šlo dostat těžko. I Petře Kvitové bydlící v pronajatém domku nedaleko od metra nebylo do skoku. „Je úplně KO,“ hlásil tehdy trenér David Kotyza. V sobotu v Eastbourne odehrála semifinále i finále, skoro nemohla chodit. A první zápas ji měl čekat už v pondělí. Ale pršelo a to bylo štěstí. Na kurt šla až v úterý a začala vítězná jízda.

„Přijela jsem bez ambicí,“ vyhlašovala od prvního kola. „Na holku bez ambicí hraješ moc dobře,“ dobíral jsem si ji. Jen se ošívala. Slovo titul bylo tabu. Hlavně pro ni, vždyť tak nenávidí roli tenistky, od které

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud