Premium
17. července 2023 • 20:30

Expert nejen o Vondroušové: Baví mě hra Češek. Na Djokoviče dolehla tíha

Autor: Zdeněk Žofka, inf
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ZDEŇKA ŽOFKY | Bývalý tenisový trenér a televizní komentátor Zdeněk Žofka, který vydal i knižní publikaci Králové tenisových grandslamů, se vrací k hodně vydařenému Wimbledonu z českého pohledu. Chválí nejen vítězku dvouhry Markétu Vondroušovou, ale i další hráčky Krejčíkovou, Muchovou, Strýcovou, stejně tak juniory a juniorky, kteří se rovněž letos v All England Clubu ukázali. Rozebírá také mužské finále mezi vítězem Carlosem Alcarazem a nezvykle poraženým Novakem Djokovičem.



„Nedovedu si představit, jak lépe by mohl z českého pohledu Wimbledon dopadnout. Markéta Vondroušová navázala na finále Roland Garros 2019, kde tehdy neměla šanci, ale v Londýně zvítězila. Je fantastický úspěch, že se na trávě z ničeho nic takhle zlepšila. Do té doby na tomto povrchu nevyhrála skoro nic a nyní předvedla hru a především hlavu šampionky. Nedolehla na ni žádná vyslovená krize, aby si to nechala vzít. Šla za svým a závěr zápasu byl z její strany úžasný.

K takovémuto úspěchu potřebujete kromě silné hlavy taky umění a trochu štěstí, protože samo od sebe to nejde, což se Markétě podařilo třeba v zápase proti Marušce Bouzkové. Ta první set vyhrála a ve druhém měla velké šance, které bohužel pro ni nevyužila. A i díky tomu ale Markéta postoupila.

V následujícím souboji s Jessikou Pegulaovou prohrávala 1:4 v rozhodujícím setu. Oba zápasy mohly skončit na obě strany, ale ona to dokázala ustát. Soupeřky jí trošičku pomohly, což k tomu patří. Sebevědomí postupně stoupalo a v závěru turnaje odehrála fantastický tenis.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud