28. října 2015 • 15:12

Kvitová: Na Lucku se musí agresivně. Zlomí se to, věří Šafářová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohodily pár slov ve společné šatně, po zápase se u sítě objaly a popřály si hlavně hodně zdraví, které dvě nejlepší české tenistky potřebují – nejen do finále Fed Cupu. Po vzájemné souboji na Turnaji mistryň ovšem mohla být – opět – spokojenější Petra Kvitová. Jsem šťastná, že tady jsem, ale když se prohrává, tak to není veselé," řekla Šafářová, která nicméně stále může myslet i na postup do semifinále.



"Asi to bylo pocitově lepší a i výkon byl lepší," řekla Kvitová po výhře dvakrát 7:5 nad Šafářovou , kterou porazila i poosmé v kariéře. Už ve druhém setu s Kerberovou hrála Kvitové lépe a na to se snažila proti krajance navázat. ¨

"Musela jsem do toho jít agresivně, tak se s ní musí hrát. Věděla jsem, že když zvolním, tak to půjdu sebrat a můžu jet za chvilku domů," poukázala Kvitová na fakt, že v případě prohry by byla prakticky bez šance na semifinále.

V utkání zvládla lépe koncovky obou setů. Ve druhé sadě navíc otočila z 0:3 na 4:3. "Servis byl o něco lepší, víc jsem variovala. Pohyb se trošku zlepšil, ale nebylo to úplně ideální. I takticky jsem hrála, co jsem měla," uvedla.

O pauzách Kvitová na lavičce upíjela na lavičce kolu. "Normálně to nedělám. Měla jsem trošku problémy se žaludkem, tak proto."

Hlavně zdraví a Lucku na své straně

Před zápasem se s Šafářovou převlékaly a připravovaly v jedné šatně. "Prohodily jsme normálně pár slov," řekla Kvitová. U sítě se objaly. "Popřála jsem jí, ať je zdravá, protože to potřebujeme všichni nejvíc," uvedla Kvitová, která prodělala mononukleózu, zatímco Šafářová měla na podzim bakteriální virózu.

Hrát proti krajance a kamarádce není pro Kvitovou příjemné. Proto už se těšila na finále Fed Cupu. "Vždycky je lepší mít Lucku na své straně," řekla světová pětka, která by měla se Šafářovou v polovině listopadu vést český tým do boje o titul proti Ruskám.

Den před zápasem se Šafářovou měl ke Kvitové na tréninku proslov kouč David Kotyza, protože se mu nelíbil její projev proti Kerberové. "Vykládali jsme si a víc bych se k tomu nevracela," prohlásila pětadvacetiletá vítězka Masters z roku 2011.

Šafářová: Další prohra je depresivní, ale snad se to zlomí

"Jsem šťastná, že tady jsem, ale když se prohrává, tak to není veselé," zamýšlela se naopak Šafářová, které i přes druhou porážku zůstala šance na postup.

Snažila se nicméně brát sezonu jako celek, z kterého může mít radost, a to nejen díky finále dvouhry na Roland Garros a dvěma grandslamovým titulům ve čtyřhře. "Na druhou stranu je ale asi správně, že jsem smutná. Kdybych nebyla, tak by to nemělo ten náboj. Člověk musí přijmout negativní i pozitivní pocity," doplnila.

Není pro ni jednoduché hrát poprvé mezi nejlepší osmičkou hráček sezony, když předtím ležela týden v nemocnici a měsíc nehrála. "Je těžké naskočit do rozjetého vlaku. Je trošku depresivní prohrát další zápas, ale je těžký hnedka porazit hráčky světové desítky. Ale musím bojovat, někdy se to zlomí," věřila Šafářová.

"Fyzicky na tom úplně nejsem nejlíp a hrát tady singla a debla je dost náročné. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem tady. Nemůžu si na to stěžovat, ale holt výkony nejsou stoprocentní. Snažím se, bojuju, ale něco tomu chybí," řekla.

Oporu nachází u nejbližších. U rodičů, kteří jsou v Singapuru, nebo si zavolá či napíše se sestrou. "Nejdřív se s tím chci srovnat sama a pak je fajn být v přítomnosti těch, kteří mě mají rádi ne jako tenistku, ale jako Lucku," uvedla.

Nechybělo ani závěrečné objetí.
Nechybělo ani závěrečné objetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud