17. listopadu 2018 • 22:41

Zverev skolil Federera a čelil pískotu: Omlouvám se, to jsou pravidla! Čeká ho Djokovič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Novak Djokovič si zahraje o šestý titul z Turnaje mistrů a může vyrovnat rekord Rogera Federera. Švýcar se do finále prestižní závěrečné akce sezony nedostal, v souboji generací prohrál s Němcem Alexanderem Zverevem 5:7 a 6:7. Srb Djokovič porazil jihoafrického tenistu Kevina Andersona suverénně 6:2, 6:2.



Djokovič dnes v londýnské O2 areně potvrdil, že prožívá skvělou druhou polovinu sezony, v níž se na vrchol vrátil po operaci lokte a ovládl Wimbledon a US Open. Masters vyhrál v letech 2008, 2012, 2013, 2014 a 2015, finále hrál i před dvěma lety.

Zverev si o trofej v Londýně zahraje poprvé. Kráčí ve šlépějích slavných krajanů a Turnaj mistrů se pokusí vyhrát jako třetí Němec v historii. Trojnásobný vítěz Boris Becker byl ve finále naposledy před 22 lety, jednou trofej vybojoval Michael Stich.

Proti Federerovi předvedl Zverev nátlakovou a precizní hru. První set získal poté, co sedmatřicetiletý Švýcar v koncovce zcela vypadl z rytmu při vlastním servisu a poslední game prohrál bez zisku fiftýnu. Ve druhém setu naopak získal Federer brejk na 2:1, jenže vzápětí o podání přišel a po vyrovnaném průběhu ztratil tie-break 5:7 po fatální chybě na síti.

V tie-breaku nastala zvláštní situace. Federer, majitel dvaceti grandslamových titulů, vedl 4:3, ale sběrači za ním vypadl míček a Zverev se u rozhodčího dožadoval opakování výměny. Vzápětí dal eso a vyrovnal. Pak zahrál vítězný úder po čáře a proměnil druhý mečbol.

"Chci se omluvit za situaci v tie-breaku. Ale podle pravidel se musí výměna opakovat. Celé mě to mrzí, takhle jsem to nechtěl zakončit a nechtěl jsem, aby lidé byli zklamaní," řekl Zverev, na něhož část diváků, přející Federerovi, po nečekaném závěru semifinálového zápasu pískala.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Anderson (4-JAR) 6:2, A. Zverev (3-Něm.) - Federer (2-Švýc.) 7:5, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále:
Herbert, Mahut (8-Fr.) - Cabal, Farah (2-Kol.) 6:3, 5:7, 10:5, M. Bryan, Sock (5-USA) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 6:3, 4:6, 10:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud