4. října 2019 • 09:40

Zranění z Laver Cupu přetrvává. Nadal se odhlásil z prestižní akce v Šanghaji

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal se kvůli zraněnému zápěstí odhlásil z turnaje série Masters v Šanghaji, kde příští týden vyvrcholí asijská šňůra na ATP Tour. Třiatřicetiletý Mallorčan uvedl, že neměl dost času na vyléčení zranění, kvůli němuž nenastoupil před necelými dvěma týdny v závěrečný den Laver Cupu.



"Jsem velmi smutný, ale letos v Šanghaji nebudu moci hrát. Je to už druhý rok po sobě a vím, že v Číně jsou skvělí fanoušci," uvedl v prohlášení Nadal, jenž před měsícem získal na US Open 19. grandslamový titul. "Jak asi víte, během Laver Cupu jsem měl zánět v levém zápěstí a neměl jsem dost času na uzdravení a trénink... Doufám, že se příští rok vrátím," uvedl finalista turnaje z let 2009 a 2017.

Po Nadalově odhlášení tak padla šance, že by se po delší době na jednom turnaji sešli všichni členové "velké čtyřky". Vedle Rogera Federera a Novaka Djokoviče má v nejlidnatějším městě Číny startovat i Andy Murray, jenž se postupně vrací na tour po druhé operaci kyčle. Nadalova absence také nahraje Djokovičovi v souboji o prestižní pozici světové jedničky na konci sezony.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud