Ondřej Němec
14. září 2015 • 12:28

Boxerský supervíkend: Joshua kraloval, Mayweather hrdě odložil korunu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokující zvrat se nekonal ani na jedné straně Atlantiku. Anthony Joshua dál míří k trůnu těžké váhy a král mezi veltery Floyd Mayweather obhájil své tituly. Vše je tak, jak se čekalo. Přesto nechyběla překvapení.



Vítěz duelu Joshua vs Cornisch byl znám opravdu rychle. Výměn proběhlo jen pár. Už po prvních 50 vteřinách razantní Joshua svého protivníka doslova posadil na zadek. A o necelých čtyřicet vteřin později bylo rozhodnuto. Joshua tak rozšířil svou sbírku zápasů, které vyhrál během prvního kola. „Nikam jsem nespěchal,“ řekl po zápase, „Zkrátka se mi ho podařilo správně trefit pravačkou a šel k zemi.“ Díky tomu, že boxoval proti doposud neporaženému Skotovi, k obhajobě titulu WBC získal i titul šampiona Britského společenství národů.

Dalším Joshuovým soupeřem bude 12. prosince Dillian Whyte, který ho dokázal porazit v amatérském ringu a má za to, že to dokáže i teď. „Dostane svých pět minut slávy,“ komentoval Whyteho sebevědomí Joshua. Jestli slovo dodrží a dá v prosinci svému soupeři plných pět minut, bude se jednat o jeden z jeho delších zápasů.

V Las Vegas se téhož večera uskutečnil souboj Floyda Mayweathera s Andre Bertem. Hrdý vládce velterové váhy svého vyzyvatele udolal na body. K překvapení tak došlo až po zápase, když Floyd Mayweather ohlásil definitivní konec kariéry. Na kolik se dá jeho rozhodnutí věřit, je ve hvězdách. Žijeme ale v době, kdy mnoho velikánů ohlašuje svůj odchod už proto, aby se mohli vrátit. Návrat Mayweathera kvůli padesáté výhře, kterou by překonal legendárního Rockyho Marciana, je tak víc než pravděpodobný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud