27. března 2016 • 21:39

Mistr světa Sagan se dočkal vítězství, vyhrál Gent-Wevelgem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský cyklista Peter Sagan zrušil "kletbu duhového trikotu" a vyhrál belgickou klasiku Gent-Wevelgem. Šestadvacetiletý člen týmu Tinkoff ovládl po 242 km sprint čtyřčlenné skupiny uprchlíků a připsal si první vítězství po loňském zisku titulu mistra světa.



Sagan letos skončil šestkrát druhý, naposledy před dvěma dny na E3 Harelbeke, ale dnes už se dočkal. V cílové rovince dokázal zareagovat na nástup Rusa Vjačeslava Kuzněcova a dojel si pro druhé vítězství v závodě po roce 2013. Druhý byl Belgičan Sep Vanmarcke, třetí Kuzněcov a čtvrtý slavný Švýcar Fabian Cancellara.

Klíčový moment 78. ročníku závodu přišel zhruba 30 km před cílem při posledním stoupání na Kammelberg, kde se vytvořila čtyřčlenná skupina uprchlíků. Ta si začala postupně budovat náskok, který peloton nedokázal korigovat. Velký zájem na dojetí úniku měl především domácí tým Etixx-Quick-Step se Zdeňkem Štybarem, ale na strojové tempo uprchlíků pod vedením Cancellary nestačil.

Hlavní skupinu dovezl do cíle s odstupem 12 sekund Francouz Arnaud Démare, jenž minulý týden nečekaně vyhrál klasiku Milán-Sanremo.

Závod poznamenala těžká nehoda, kterou měl Belgičan Antoine Demoitié. Pětadvacetiletý jezdec skončil po pádu pod koly motocyklu a byl ve vážném stavu převezen do nemocnice ve francouzském Lille.

Cyklistický jednorázový závod Gent-Wevelgem (WorldTour) - 242,8 km:

1. Sagan (SR/Tinkoff) 5:55:16,
2. Vanmarcke (Belg./Lotto NL-Jumbo),
3. Kuzněcov (Rus./Kaťuša)
4. Cancellara (Švýc./Trek-Segafredo) všichni stejný čas,
5. Démare (Fr./FDJ),
6. Gaviria (Kol./Etixx-Quick-Step) oba -12,
...46. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) -6:16, 76. Černý (ČR/CCC) -11:11.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud