28. listopadu 2016 • 12:45

Čeští ricochetisté uspěli v Norsku. Pulkráb porazil mistra Evropy a slaví titul

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je Česko Mekkou ricochetu se potvrdilo v prvním ročníku mezinárodního turnaje Norway Open. Do vikingy založeného města Sarpsborgu se vydala reprezentovat pětice hráčů z České republiky a hned čtyři z nich si odváželi ze Sarpsborgu cenné trofeje.



Tu vůbec nejcennější vybojoval Jan Pulkráb, když se i přes dalšího Čecha Michala Bodiše (3:1 ve druhém kole) probojoval do finále. V semifinále si lehce poradil s Němcem Ralfem Pretzschnerem výsledkem 3:0 a v závěrečném klání se utkal o historicky první titul mezinárodního mistra Norska s aktuálním mistrem Evropy v ricochetu Martinem Volfem.

Ten je mimo jiné také velmi úspěšným hráčem ve squashi, což jen dokazuje společné sportovní kořeny obou sportů. V minulosti získal titul mistra Evropy v ricochetu například i historicky nejúspěšnější český squashista Jan Koukal.

Do finále vstupoval jako mírný favorit Volf, ale od začátku mírně zaostával za takticky hrajícím Pulkrábem. Jednatřicetiletý hráč z pražského Světa pod Palmovkou se snažil držet spíše krátké výměny, dobře se bránil a i díky častým chybám soupeře se mu podařilo vyhrát první dva sety. Ve třetí sadě se mladšímu z finalistů Volfovi podařilo vývoj zápasu zdramatizovat. Ve čtvrté sadě však ztratil po několika sporných situacích koncentraci a vypadl z rytmu. Toho zkušenější Pulkráb dokonale využil a mohl tak po finálovém vítězství 3:1 slavit celkovou výhru v turnaji.

Nasazení do turnaje smolně svedlo dohromady české hráče již v úvodních kolech turnaje a tak Alan Mačor (17.) a Petr Malý (9.) mohli po prohrách s českými finalisty slavit již pouze trofeje za vítěze plejtů. Mezi ženami tentokrát žádná česká ricochetistka nestartovala. Titul si v ženské kategorii odvezla Němka Elisabeth Faustová, když ve finále porazila svou krajanku Nadin Frieseovou jasně 3:0.

Okruh mezinárodních ricochetových turnajů po zařazení Norway Open nově čítá celkem 6 otevřených turnajů, které se konají na Slovensku, v Maďarsku, Česku, Německu, Nizozemsku a Norsku. V Česku se bude Czech Open konat opět v dubnu 2017 a obhajovat titul bude v Pardubicích čerstvý vítěz z Norska Pulkráb.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud