8. června 2014 • 19:45

Český ricochet má nového šampiona. Mistrem republiky je Martin Volf

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během tohoto víkendu se kvůli v pořadí už osmnáctému mistrovství republiky sjela do Tábora česká ricochetová špička. Čerstvým držitelem titulu se nakonec v tomto indoorovém raketovém sportu podobném squashi stal dvaadvacetiletý Martin Volf. V závěrečném zápase proti Martinu Vostatkovi sice prohrál úvodní sadu, další dvě však přesvědčivě vyhrál a když se mu povedlo otočit nepříznivý stav ve čtvrtém setu, mohl začít slavit.



"Na začátku sezóny jsem si vytyčil jasný cíl, získat letos titul mistra republiky a hodně jsem tomu podřídil," líčil bezprostředně po zápase čerstvý mistr republiky.

"Hlavně ve finále se mi všechna ta dřina vyplatila. Bylo důležité, že jsem našel dost sil na to, abych zareagoval na změnu stylu hry svého soupeře. Ten mě často svými údery překvapoval," zhodnotil Volf na závěr svůj výkon. Kurty v Táboře mu evidentně sedí, nenašel zde totiž přemožitele ani na posledním turnaji Super A v listopadu.

V posledním turnaji letošní ricochetové sezóny bojovalo 24 hráčů, kteří se od září do června účastnili republikových turnajů pořádaných Českou ricochetovou asociací. Překvapením turnaje bylo brzké vyřazení dvou posledních mistrů republiky Jana Pulkrába a Ladislava Tesárka. První jmenovaný skončil ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího vítěze a nakonec bral páté místo, Ladislav Tesárek své snažení po prohře ve stejné fázi turnaje vzdal a skončil na osmém místě.

Výsledky mistrovství republiky mužů:

Semifinále:
Petr Novák - Martin Volf 0:3,
Martin Vostatek - Petr Motalík 3:1.

O třetí místo:
Petr Novák - Petr Motalík 3:0.

Finále:
Martin Volf - Martin Vostatek 3:1.

Konečné pořadí:
1. Martin Volf (SK Kosmonosy)
2. Martin Vostatek (RSK Palmovka)
3. Petr Novák (RSK Palmovka)
4. Petr Motalík (SKS Rico Tábor)
5. Jan Pulkráb (RSK Palmovka)
6. Alan Mačor (SKS Rico Tábor)
7. Adam Široký (SKS Rico Tábor)
8. Ladislav Tesárek (RSK Palmovka)
9. Filip Kulka (SK Kosmonosy)
10. Michal Brňák (Squashový klub Pro6)
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud