10. září 2016 • 16:30

Matador Váňa skončil v kotrmelcích. Mohlo to být horší, hlásil

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední kvalifikace na Velkou pardubickou steeplechase skončila pro legendárního Josefa Váňu (63) nepříjemným pádem. Na čtvrté překážce vyletěl ze sedla Rabbit Hawk Winga, dopadl tvrdě na záda, ale z nepříjemných kotrmelců se rychle oklepal. Do cíle došel po svých a v pořádku. „Ruka je naražená, ale mělo by to být dobré,“ říkal Váňa v cíli pro Českou televizi. „Mohlo být hůř, kdyby se po mně prošel nějaký kůň...“



Čtvrtou kvalifikaci ovládl osmiletý hnědák Goscater s Jaroslavem Myškou (Stáj Jeso). Do Velké pardubické sice není přihlášený, ale podle trenérky Štěpánky Myškové se to změní. Majitel ovšem musí zaplatit 80 tisíc korun za dodatečné přihlášení. „Budeme jej dohlašovat, jdeme do toho,“ hlásila Myšková. S tím souhlasí i její manžel, který byl v sedle Goscatera. „Dokázali jsme, že něco umíme,“ radoval se.

Vůbec spokojený pochopitelně nebyl Váňa . S Rabbit Hawk Wingem chtěl napravit dojem z posledního dostihu, kdy skončili devátí. Váňa chtěl naposledy otestovat možnosti své, i svého koně. Jenže skončili už na čtvrté překážce. „Al Jaz nás tam trochu přivřel, kůň na překážku neviděl, vzal ji a šel na hlavu,“ popisoval Váňa. „On to sice ustál, ale já dostal ránu a vylítl.“

Jestli se za čtyři týdny objeví ve Velké pardubické, to nechtěl Váňa bezprostředně po dostihu rozebírat. Faktem je, že kvalifikaci s Rabbit Hawk Wingem splněnou mají. „Co dál, na tom se domluvíme s majitelem. Nebudu teď dělat žádné závěry,“ dodal pro Českou televizi Váňa.

Z jedenácti koní poslední kvalifikaci dokončilo osm. Druhý skončil Nikas s Markem Stromským. Loňský vítěz Velké pardubické, který byl následně diskvalifikován za nález kofeinu a theobrominu v těle, ukázal formu. „Super, v pohodě dostih, teď už jej budeme jenom ofoukávat a snad to za čtyři týdny půjde,“ komentoval vydařenou generálku žokej Stromský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud