27. února 2016 • 07:52

Znovu stupně vítězů. Samková v Pokwangu dojela třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí místo obsadila Eva Samková v závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v korejském Pokwangu. Na trati, na níž bude za dva roky obhajovat olympijské zlato ze Soči, nestačila ve finále na Francouzku Chloé Trespeuchovou a Italku Michelu Moioliovou.



V průběžném pořadí Světového poháru zůstala Samková druhá. Do čela se posunula Moioliová, na kterou česká snowboardistka ztrácí dva závody před koncem seriálu pouze 40 bodů.

Samková navázala třetím místem na týden staré prvenství v ruském Sunny Valley. Na stupně vítězů se v této sezoně prosadila potřetí, předtím triumfovala také v lednu v německém Feldbergu.

Do závodu v Pokwangu, kde byla kvůli větru zrušena těsně před koncem páteční kvalifikace, vstoupila dvaadvacetiletá rodačka z Vrchlabí vítězstvím v úvodní čtvrtfinálové jízdě. V semifinále dojela druhá za americkou hvězdou Lindsey Jacobellisovou, s níž těsně prohrála souboj o prvenství na lednových X-Games v Aspenu. Ve finále Samková desetinásobné vítězce X-Games porážku oplatila a odsunula ji na čtvrté místo.

Dosud vedoucí žena Světového poháru Francouzka Nelly Moenneová-Loccozová v Koreji nestartovala a v celkovém hodnocení klesla na čtvrtou příčku.

Závod SP ve snowboardingu v Pokwangu (Korea) - snowboardcross:

Muži:

1. Holland (USA), 2. Vaultier (Fr.), 3. Baumgartner (USA), ...45. Kubičík (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů): 1. Vaultier 3780, 2. Oljunin (Rus.) 2640, 3. Hämmerle (Rak.) 2240, ...58. Kubičík 67,1.

Ženy:

1. Trespeuchová (Fr.), 2. Moioliová (It.), 3. Samková (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 7 závodů): 1. Moioliová 3200, 2. Samková 3160, 3. Trespeuchová 2940, ...31. Hopjáková 130, 36. Veselková (obě ČR) 70.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud