3. března 2016 • 00:10

Squashové skleněné peklo za statisíce. Při stavbě kurtu praskla tabule

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skleněné peklo prožívají pořadatelé blížícího se mistrovství republiky ve squashi. Šampionát začíná už 3. března v metropoli Zličín, hrát se má ve skleněném kurtu, jenže ještě den před zahájením není kurt kompletní, když mu schází zadní strana. „Zatím se nás drží technické problémy. Děláme ale všechno pro to, abychom mohli hrát,“ říká Ondřej Ertl, ředitel šampionátu. Nakonec se vše povedlo a šampionát mohl začít.



Pořadatelé se po roce opět vrátili do obchodního centra, chtějí squash přiblížit co nejvíce fanouškům. Těšili se, jak všechno bude klapat, jenže je zradila technika. „Nejprve se porouchal jeřáb. Když se pak problém vyřešil, rozbila se při montáži jedna skleněná tabule. „Všechno se řeší, aby se do startu šampionátu stihlo všechno dát do pořádku,“ uklidňuje Ertl. „Děláme maximum.“

Tomáš Cvikl, šéf České squashové asociace, vše pečlivě sleduje. Dění ale nemůže příliš ovlivňovat, jelikož pořadatelství šampionátu svěřil Squash clubu Praha ve spolupráci se Squashovou akademií. Doufá, že se šampionát posune kvalitou výš a povede se překonat nečekané potíže. „Věřím, že se tahle nepříjemná epizoda vyřeší,“ tvrdí. A to se také stalo, sklo se povedlo do mozaiky kurtu doplnit a šlo se věc.

Pořadatelé dělali maximum možného. Chybějící skleněný díl nechalií speciálně vyrobit a to dokonce u dvou nezávislých subjektů. Kdyby jeden selhal, znamenalo by to průšvih, tak chtějí mít pořadatelé jistotu, že všechno klapne. Podle zákulisních informací „skleněný problém“ přijde na sumu dvou set tisíc korun. „Nejdůležitější je, abychom všechno stihli a dalo se hrát,“ tvrdí shodně pořadatelé.

"Věřím, že všechno zvládneme. Ve skleněném kurtu hraju nejraději," vyhlíží mistrovství, v němž bude usilovat o sedmnáctý republikový titul Jan Koukal.

Sparťané hráli squash proti mistrovi. Krejčí rozmlátil raketu
Video se připravuje ...

Sparťané Krejčí a Brabec ukázali, jak umí hrát squash
Video se připravuje ...

Sparťanský obránce Jakub Brabec
Sparťanský obránce Jakub Brabec

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud