30. května 2016 • 21:12

Deli je na odchodu ze Slavie, Marseille má trumfy. Přijít může Kamerunec

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má smlouvu ještě na dva roky, fanoušci ho milují, nejvyšší muž Slavie Praha mu chce přihodit ke smlouvě i patnáct milionů korun. Přesto je téměř jisté, že africký legionář Simon Deli už v Edenu hrát nebude a do pohárové sezony nenastoupí. Láká ho slavný francouzský klub Olympique Marseille, a když mu nabídne přestup, stoper z Pobřeží slonoviny půjde.



„Taháme za kratší konec,“ přiznává předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. A jako přesvědčovací argument nepomůže ani nabídnuté výrazné vylepšení smlouvy, které přiznal v rozhovoru pro Slávistické noviny. Podle informací Sportu by mohlo činit i patnáct milionů korun.

Deli by navíc měl mít ve smlouvě výstupní klauzuli na milion eur, tedy necelých třicet milionů korun. Podle mezinárodního serveru transfertmarkt má hodnotu sice minimálně dvojnásobnou, tedy dva miliony eur (skoro 55 milionů korun), ale ustanovení se dodržovat musí.

Navíc Deli nikdy netajil, že ho láká francouzská liga, kam má jazykově, kulturní blízkostí a jinými zvyky nejblíže. Výhodu vidí i v tom, že Pobřeží slonoviny trénuje Michel Dussuyer, rodák z Azurového pobřeží. „Držet hráče násilím se nevyplácí,“ uvědomuje si slávistický boss s důraznou připomínkou, že Deli odvedl ve Slavii cenné služby.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

Za Deliho si ovšem pražský klub už náhradu vyhlédl, z rumunského FC Botosami má přijít šestadvacetiletý kamerunský stoper Michael Ngadeu-Ngadjui. Postavou je Delimu hodně podobný, navíc je při zakončení výrazně úspěšnější. Podle rumunským pramenů by měl jeho přestup stát Slavii Praha 500 tisíc eur, tedy přes třináct milionů korun.

Téma ke změnám ve Slavii čtěte v úterním vydání deníku Sport

Slavia - Teplice: Deli si pohrál s Kodešem, který přijel jako na saních
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud