19. července 2016 • 13:55

Lov na Holzera z Baníku. Začal ho Liberec, pak přihodila Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udrží Baník svou vycházející hvězdu Daniela Holzera? Zdá se, že to bude pro ostravský klub velmi těžký úkol. Zájem o dvacetiletého kapitána Petrželova výběru sílí. K Liberci, který Holzera láká už delší čas, se přidala i Sparta. Hráč sám se netají zájmem odejít. Ale Baník dělá, co může, aby ho udržel.



Fanoušci Baníku, kteří s údivem sledují, jak málo jejich klub po sestupu do druhé ligy posílil kádr, jsou v napětí. Vědí, že Daniel Holzer je pro Baník klíčovým hráčem. Ostatně se to ukazuje i v přípravných zápasech. Holzer střílí góly a téměř v každém utkání je nejlepším hráčem svého týmu. Jenže vzduchem létají miliony.

Jako první se s nabídkou vytasil Liberec. Podle informací Sportu nabídl 4,5 milionu korun. Pak se však do boje o talentovaného hráče vložila Sparta. A přihodila. Její nabídka se údajně přiblížila hranici 8 milionů. Zdá se, že je to pořád málo, pokud by ale přidala ještě o dva miliony víc, hráče by dostala.

Holzer má ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši 10 milionů korun pro tuzemský trh. Pro ten zahraniční je ještě o několik milionů vyšší. „Máme eminentní zájem podepsat s hráčem novou smlouvu,“ řekl Dušan Vrťo, sportovní ředitel Baníku. „Víme, že nabídky z ligy má, my děláme vše pro to, abychom ho udrželi,“ dodal Vrťo.

Sledujte fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

Holzer se svým zájmem některou z nabídek využít netají. Víc by se mu asi chtělo do Liberce. Možná ví, že po příchodu do Sparty by pravděpodobně zamířil na hostování. Patrně do Jablonce. „Až tak podrobně to neřeším, je to věc manažerů,“ pověděl dvacetiletý hráč. „Ale ano, první liga je stále mou prioritou,“ dodal.

V souvislosti s možným odchodem Holzer už před časem prohlásil, že pokud by musel v Baníku zůstat, naštvaný by prý nebyl. Platí to stále? „Ano, platí,“ řekl. Ale z jeho hlasu je cítit, že zájem odejít do některého z klubů, které o jeho služby stojí, nejspíše sílí. „Je fakt, že když člověk čte jména těch klubů, které údajně zájem mají, tak ta chuť jít za tou nabídkou, zůstat v první lize a posunout se zase dál, tady prostě je,“ nezapíral Holzer.

Baník mezitím ukončil testy útočníka Jakuba Rolince, slovenského záložníka Adama Žiláka i španělského beka Alejandra Hernandeze. Nepřesvědčili a v Ostravě druhou ligu hrát nebudou.

Olomouc - Ostrava: To byla rána. Holzer napřáhl a trefil tyč Olomouce
Video se připravuje ...

Olomouc - Ostrava: Holzer si narazil s Hrubým a Baník vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud