28. července 2016 • 13:32

Před disciplinárkou často stál, teď do ní patří. Uličný rozšířil tým právníků

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco ostatní jména fotbalovým fanouškům příliš neřeknou, jeden nový člen disciplinární komise FAČR budí velkou pozornost. K týmu právníků se totiž přidal bývalý vrcholný fotbalista a trenér Petr Uličný. Paradoxní je, že během své kariéry stačil „disciplinárku“ důkladně poznat. Ovšem z druhé strany.



Předsedou disciplinární komise Fotbalové asociace, která řeší problémy na trávníku i mimo něj, zůstal i po osamostatnění první a druhé ligy Richard Baček. Ten měl tak právo vybrat si svůj tým. Proto v něm příliš změn nenajdeme. Jedna je ale hodně podstatná.

Nově se členem disciplinární komise stal ostřílený matador a známý vtipálek Petr Uličný. Bývalý fotbalista Sparty, Plzně a Olomouce a poté dlouholetý trenér by měl dát orgánu FAČR něco, co mu doteď chybělo.

„Přiznám se, že jsem Petra Uličného u Richarda Bačka podporoval. Členové disciplinární komise jsou excelentní právníci, kteří mají předpisy naprosto zmáknuté, ale občas mi tam chyběl ten pohled ze hřiště. Petr Uličný by měl tento pohled nabídnout. Na všechno se dokáže podívat jako bývalý hráč a trenér,“ tvrdil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Uličný tak pozná disciplinární komisi poprvé „zevnitř“. Sám však před ní v minulosti několikrát stál. Ať už jako hráč nebo jako trenér totiž býval znám tím, že dokázal dát emoce hodně najevo. Teď bude známý bouřlivák dohlížet na ostatní.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Pomohl jsem k sestupu Sparty, usmívá se Uličný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud