29. července 2016 • 11:12

Hübschman je z Jiráčka nadšený. Petr je vzácný dar, tvrdí i trenér Jablonce

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec v zimě a nyní? Podle kapitána Tomáše Hübschmana rozdíl jako noc a den. „Nechci to nějak zakřiknout, ale myslím si, že jsme připravení o dost líp,“ říká čtyřiatřicetiletý internacionál, který neskrývá nadšení z příchodu Petra Jiráčka.



Pozor na Jablonec! Minulá nepovedená sezona je už zapomenuta, v té nové chtějí Severočeši znovu zlobit. Tým opustili nákladní cizinci, jejichž místa zaujaly především posily ze Sparty.

„Kdybych měl srovnat lednovou přípravu s tou, která proběhla teď, řekl bych, že to vypadá moc dobře. Nechci to nějak zakřiknout, ale myslím si, že jsme připravení o dost líp,“ tvrdí jablonecký kapitán Tomáš Hübschman. „Mančaft se trochu změnil a mám pocit, že je teď vnitřně ještě silnější, noví kluci si s námi sedli a nebyl žádný problém. Doufám, že to dokážeme přenést do sezony. Chceme diktovat tempo hry a být výsledkově úspěšní,“ dodává zkušený hráč, který se těší na spolupráci s Petrem Jiráčkem, čerstvou posilou ze Sparty.

„Petra jsem určitě přivítal rád. Známe se už dlouho z nároďáku, kde se nám podařilo užít si spolu hezkou chvíli na mistrovství Evropy v Polsku,“ připomíná Hübschman společnou úspěšnou reprezentační minulost obou harcovníků. „Jsem rád, že je tu někdo, kdo má zkušenosti z fotbalu venku a může mladým hráčům říct, co všechno musejí udělat, aby měli vůbec šanci se tam podívat. Díky Petrovi je teď všechno pro mě mnohem jednodušší, síly se trošku rozloží a nebude to všechno ležet jen na mně. Zvyšuje se počet zkušených hráčů, což je pro mužstvo lepší. Funguje to teď mnohem líp,“ doplňuje.

V superlativech mluví o Jiráčkovi i jablonecký trenér Zdenko Frťala, kterému imponuje hráčova univerzálnost i přístup. „Peťa je pro trenéra vzácný dar tím, že je univerzální, takže byl schopen zvládnout minimálně tři posty. Přivedli jsme ho hlavně proto, že jsme potřebovali naši hru ve středu pole zagresivnit, aby tam byl důraz. Chtěli jsme hladový typ, který udělá za Tomáše Hübschmana černou práci, to byl náš původní záměr,“ vysvětluje Frťala.

ANKETA redaktorů: Kdo nejvíce posílil? Sparta i Slavia
Video se připravuje ...

ANKETA redaktorů: Největší překvapení před začátkem ligy? Odchod Schicka i přestup Baroše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud