30. července 2016 • 16:58

Odchovanci sťali Jihlavu. Kučera neslavil, Kopic se blýskl volejem

Autor: jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český mistr zabral až po poločase hrůzy, který Jihlava vyhrála 1:0 a měla i další velké šance. Fotbalistům Viktorie Plzeň pomohly v úvodním kole ePojisteni.cz ligy branky hráčů, kteří na Vysočině začínali. Tomáš Kučera vyrovnávací gól neslavil, Jan Kopic rozhodl v 64. minutě parádním volejem. Západočeši vyhráli 2:1 a sezonu startují tříbodovým ziskem.



Dva členové plzeňské základní sestavy se pyšní jihlavskou minulostí. A na svůj mateřský klub měli evidentně spadeno. Jako první se za favorita utkání trefil Tomáš Kučera, který se v 51. minutě postaral o důležité vyrovnání na 1:1.

Jak akce vypadala? Jan Kopic pronikl po pravé straně do vápna, zpětná přihrávka se dostala až ke Kučerovi a ten vcelku pohodlně skóroval. 25letý záložník ještě na jaře působil v jihlavském dresu na hostování, z respektu ke svému mateřskému klubu branku ani neslavil.

Jeho gól byl pro Plzeň nesmírně důležitý. Mistrovský tým napravoval mizerný první poločas, který aktivní Jihlava vyhrála 1:0 a mohla přidat ještě další branky.

Jihlava - Plzeň: Gól! Tomáš Kučera vyrovnal na 1:1, proti bývalému klubu neslavil
Video se připravuje ...

Cestu ke třem západočeským bodům dokonal o třináct minut později Jan Kopic. Nejlepší hráč utkání parádně trefil odražený míč po dlouhém centru z rohového kopu Jana Kovaříka.

Krajní záložník z voleje napálil balon na okraji vápna a mířil dokonale. Jeho branka bude zcela jistě patřit k tomu nejhezčímu, co právě se rozbíhající se ročník ePojisteni.cz ligy nabídne.

„Minutu před gólem jsem tam měl stejnou situaci a dával míč na zadní tyč. Pak už jsem si říkal, že nebudu nic vymýšlet a zkusím to na branku. Po tréninku to často zkoušíme, ještě se mi to trefit nepodařilo. Až teď v zápase, o to je to lepší. Byl to trochu šťastný gól, ale důležitý,“ hlásil šťastný střelec.

Jihlava - Plzeň: Supergól! Kopic z voleje vymetl jihlavskou šibenici a Plzeň vede 2:1
Video se připravuje ...

Také Jan Kopic jihlavské prostředí dobře zná. Ve Vysočině působil v mládežnických akademiích, před pěti lety zde poprvé nakoukl do první ligy. Ještě v roce 2011 přestoupil do Jablonce, kde se stal jedním z klíčových hráčů a poté zamířil do Plzně. V dresu Viktorie začíná Kopic druhou sezonu, vstřelil osmou soutěžní branku.  

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Plzeň 1:2. Mistr vstoupil do sezony výhrou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud