Michal Koštuřík
30. července 2016 • 21:52

Zlínská trojka pokořila bývalý klub. Štípka nám poslali shora, řekl kouč Páník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postavili se proti svým bývalým parťákům. Zlínská trojka Jakub Jugas, Josef Hnaníček a David Štípek válela donedávna za Příbram, druzí dva ještě v minulé sezoně. Dnes už pomohli k výhře 2:0 Zlínu. „Jsem hrozně šťastnej,“ líčil záložník David Štípek, nástupce produktivního Štěpána Koreše na levém kraji zálohy. Jak si exPříbramáci vedli?



Jakub Jugas. Drsňák, vůdce, vítězný typ. A také střelec. V 88. minutě si vybojoval brejk, který po narážečce s Markem Jordanem bravurně proměnil. Předvedl úctyhodný sprint.

„Když už jsem tam běžel, tak jsem si říkal, že dám góla. V létě jsme potrénovali a dneska to šlo samo,“ líčil autor zásahu na 2:0. „Kubovi tohle ani nemusíte říkat. Vezme balon a jde,“ podotkl trenér Bohumil Páník.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Příbram 2:0. O výhře Ševců rozhodli stopeři
Video se připravuje ...

Právě v Příbrami nakoukl křemičitý stoper ve dvaceti letech do ligy, odehrál za ni 46 zápasů. Odešel v létě 2014 do Brna. „Byl to zvláštní pocit,“ popsal své rozpoložení po brance do Hruškovy sítě. „Nejdřív jsem ani slavit nechtěl. Ale na druhou stranu, byl to můj první gól ve Zlíně a první Příbrami. Docela zajímavé,“ dodal.

David Štípek. Spása za Štěpána Koreše, jehož odchod do Dukly mužstvo oslabil. Na levé straně naznačil svoje individuální schopnosti. „Chápe hru, vletí do děr v obraně. Ano, měl dát gól, ale věřím, že je dávat začne. Poslali nám ho shora místo Koreše. Začal dokonce lépe než on,“ usmál se trenér Páník po záložníkově premiéře ve zlínském dresu.

„Dvakrát jsem šel z lajny, měl jsem to vyřešit gólově. Z mé strany to určitě mohlo být lepší,“ podrobil se Štípek sebekritice.

Po pokoření Příbrami hodně toužil a společně s Jugasem a Hnaníčkem dodá příští týden do kabiny svačinku. „Pizzu nebo kuřata, domluvíme se,“ ujistil s tím, že ve Zlíně našel kvalitnější mužstvo než ve středu Čech.

„Když jsem sem přišel, byl jsem příjemně překvapený. Nečekal jsem, že budou mít kluci takovou kvalitu. Hráči vědí, co mají hrát. Je tady znát rukopis trenéra Páníka. V Příbrami jsme šli hrát a bylo to víceméně na náhodu. Ve Zlíně máme automatizmy, které do sebe teprve dostávám,“ uvedl čtyřiadvacetiletý Štípek.  

Josef Hnaníček. Ve Zlíně se narodil, ale ligu si v Baťově městě před zraky rozvětvené rodiny zahrál poprvé až dnes. Ještě na jaře válčil za Příbram, předtím na sebe upozornil ve Znojmě. Ve středu hřiště absolvoval 57 minut, pak ho vyměnil útočník Marko Jordan.

„Doufám, že jsem nestřídal kvůli výkonu, ale protože chtěl trenér oživit hru rychlejším hráčem,“ soudil Hnaníček. Pravdu měl tak napůl. Kouč měl jisté výhrady ke Hnaníčkově přístupu k tvůrcům příbramské hry Pilíkovi s Rezkem. Představoval si hbitější napadání opor protivníka, přes které šla většina útočných akcí. „Když na ně potom hrál Holík, zlepšilo se to,“ postřehl Páník.

Marko Jordan ze Zlína a Matěj Chaluš z Přibrami ve sprinterském souboji během utkání prvního kola nejvyšší soutěže.
Marko Jordan ze Zlína a Matěj Chaluš z Přibrami ve sprinterském souboji během utkání prvního kola nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud