Jan Malý
6. srpna 2016 • 20:58

Přesune se Jarolím k reprezentaci už po Příbrami? Boleslav láká Látala

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od 1. srpna zastává paralelně dvě důležité funkce. Trenér Karel Jarolím přibral k trénování Mladé Boleslavi ještě reprezentaci. Tahle provizorní situace však brzy skončí. Jelikož Středočeši zamávali Evropské lize už po 3. předkole, když vypadli se Škendijí Tetovo, je možné, že Jarolím se už od příštího týdne bude naplno věnovat národnímu týmu.



Původně měl trenér Karel Jarolím opustit Mladou Boleslav a naplno převzít reprezentaci po 25. srpnu, tedy po termínu, kdy se hrají odvety play off Evropské ligy. Počítalo se, že Středočeši v něm nebudou chybět. Jenže po krachu se Škendijí Tetovo se Boleslav do posledního předkola druhé evropské soutěže nepodívá, což může uspíšit Jarolímův konec ve středočeském klubu.

„Řešíme to. Přesun by měl přijít v co nejkratší době,“ uvedl jen Jarolím k tomuto tématu po odvetě s makedonským celkem, kdy na něm bylo ještě patrné zklamání z nečekaného vyřazení. Už v neděli hraje Mladá Boleslav zápas ePojisteni. cz ligy v Příbrami a Středočeši se zatím připravují pod Jarolímovým vedením. Je možné, že po tomto utkání by mohl zkušený trenér z Mladé Boleslavi defi nitivně odejít. Klub o tom zatím mlčí.

Čas běží proti Jarolímovi, u národního týmu ho čeká nabitý začátek. Už 31. srpna povede reprezentaci v prvním přátelském zápase, v němž národní celek v Mladé Boleslavi nastoupí proti Arménii, a 4. září pak v ostrém kvalifikačním startu proti Severnímu Irsku v boji o postup na mistrovství světa do Ruska v roce 2018.

Tajemství zatím obestírá i otázku, kdo místo něj povede ambiciózní boleslavský klub. Podle informací Sportu je ve hře Radoslav Látal, který nedávno skončil v Piastu Gliwice, nebo by Mladou Boleslav vedli dosavadní Jarolímovi asistenti – syn David a Boris Kočí. V souvislosti s Boleslaví padala nedávno i jména Karla Krejčího či Michala Bílka, to by však momentálně neměla být žhavá varianta.

Zároveň ještě není jasno ani o tom, koho bude mít Jarolím ve svém realizačním týmu u reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud