Jakub Konečný
15. srpna 2016 • 11:56

Jak naloží Sparta s Konatém? Může přijít pokuta a přesun do juniorky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by nestačilo, že Steaua Bukurešť připravila Spartu o šanci na Ligu mistrů a desítky milionů korun. Teď navíc chce rumunský vicemistr odloudit tomu českému i jednoho z nejlepších hráčů. A zájem o přestup má i Tiémoko Konaté, který kvůli tomu dokonce vstoupil do stávky. Šestadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny věří, že si odchod do Rumunska vynutí nátlakem.



První pražské derby v této sezoně ePojisteni.cz ligy zvládla Sparta ve velkém stylu. Ve vyprodaném Ďolíčku od začátku jasně dominovala a o svém vítězství 2:0 rozhodla už v prvním poločase. „Byl to výborný výkon,“ podotkl oprávněně kouč vítězů Zdeněk Ščasný. „Hráči, kteří nastoupili, hráli dobře, takže v podstatě ani nikoho nenapadlo, že by někdo chyběl,“ dodal spokojeně.

Nicméně jeden jedinec v sestavě Sparty scházel. A vyvolalo to velký ohlas, ani v nominaci totiž nefiguroval Tiémoko Konaté, zatím nejlepší hráč hostí v této sezoně. Důvod jeho absence? Žádné zranění či náhlá nevolnost. Konaté zkrátka nedorazil na páteční předzápasový trénink a klubu vzkázal, že chce odejít do Steauy Bukurešť.

„Uvedl, že už tady nechce být, že je unavený, nemocný, necítil tu respekt a byl uražen v novinách,“ sdělil deníku Sport dobře informovaný zdroj.

Steaua nabídla za šestadvacetiletého Konatého milion eur, což je málo, letenský klub si Afričana cení minimálně na dvojnásobek. A jelikož ho má pod kontraktem ještě na dva roky, nehodlá nátlaku jen tak ustoupit. Sparta proto hned poslala Konatému i jeho agentovi dopis, v němž hráče upozornila, že hrubě porušil smlouvu a že ji má okamžitě začít plnit.

Obránce Costa a záložník Tiémoko Konaté po remíze v Teplicích
Obránce Costa a záložník Tiémoko Konaté po remíze v Teplicích

Další vývoj bude zřejmě následující: Sparta udělí Konatému mastnou pokutu a přeřadí ho do juniorky, nebo mu možná dokonce zařídí individuální tréninkový plán. A pokud Steaua svou nabídku patřičně nevylepší, zůstane Konaté trčet v meziprostoru jako odstrašující příklad všem, kdo by ho chtěli ve snaze vynutit si přestup napodobit. Sparta si v tomto případě bude zřejmě chtít zachovat tvář i za cenu ekonomické ztráty.

Mimochodem – stejně letenský klub naložil relativně nedávno i s Konatého krajanem Simonem Delim, který nespokojenost s vlastní situací rovněž řešil stávkou. Takže dostal pokutu a byl následně prodán do Slavie.

Podobný scénář se dá očekávat i v tomto případě, je de facto nemožné, aby se po tom všem rebel do sestavy Sparty vrátil. Jeho postoj popíchne především fanoušky, kteří takový projev neloajality zkrátka neodpouštějí. Sparta tak po Kehindem Fataiovi, který přestoupil do ruské Ufy, přijde v krátké době o druhého ofenzivního hráče z Afriky.

„My bychom kádr stejně zužovali – i když asi jinak,“ řekl k tomu Ščasný, který vidí mezi oběma případy zásadní rozdíl. „Kenymu jsme chtěli vyjít vstříc a po všech stránkách jsme se rozešli naprosto korektně a férově, poděkoval nám za to, že tady prožil nádherný rok, posílal až dojemný zprávy. Cítil se tady nevytížený, myslím, že to dopadlo ku prospěchu obou stran. Zato k Timymu se vyjařovat nechci, to vedení řeší a není to otázka pro mě. Kádr však asi budeme chtít doplnit bez ohledu na tyhle dva hráče."

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:2. Výhru favorita vystřelil Juliš s Dočkalem
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud