16. srpna 2016 • 19:14

Komise trestá za chyby v Jihlavě. Čtyři kola STOP pro Jílka a jeho asistenta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavila delegaci na čtyři soutěžní zápasy dvěma rozhodčím za chyby ve víkendovém utkání 3. kola první ligy mezi Jihlavou a Slavií. Hlavní sudí Jan Jílek pyká za špatně odpískanou penaltu ve prospěch Pražanů, asistent Zdeněk Dobrovolný pak za neodmávaný ofsajd před vyrovnávacím gólem hostujícího Gina van Kessela.



V nedělním duelu vedla Jihlava po poločase 1:0, v 51. minutě ale slávisté srovnali, když balon dostal do sítě z dorážky Van Kessel. Pomezní rozhodčí Dobrovolný však měl odmávat ofsajd, neboť před hostujícím útočníkem stál v té chvíli blíže k brankové čáře už jen domácí obránce. Gólman Jan Hanuš byl za Van Kesselem.

Hlavní sudí Jílek pak chyboval v neprospěch Jihlavy za dalších devět minut, když po pádu Milana Škody nařídil penaltu, přestože protihráče nakopl slávistický kanonýr. Podle komise rozhodčích se o faul na Škodu nejednalo. Kapitán červenobílých Jiří Bílek pokutový kop nedal a zápas skončil 1:1.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Jílek poškodil Jihlavu, Nenadál nezvládl derby
Video se připravuje ...

V páteční předehrávce v Příbrami udělal chybu asistent Dušan Pospíšil, když ve 22. minutě chybně odmával ofsajd a neuznal regulérní gól po dorážce plzeňského Lukáše Hejdy. Hlavní sudí Karel Hrubeš po poradě s kolegou nařídil penaltu za předchozí faul domácího brankáře Aleše Hrušky a Marek Bakoš poslal Viktorii do vedení. Západočeši nakonec zvítězili 1:0. Pospíšil má od komise zastavenou delegaci na dvě soutěžní utkání.

Stejný trest dostali v druhé lize za chyby při situacích v pokutovém území sudí Tomáš Ulrich a Radim Dresler. Naopak v prvoligovém zápase mezi Jabloncem a Slováckem podle komise nařídil Radek Příhoda za faul Petra Reinberka na domácího Vojtěcha Kubistu penaltu správně.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud