24. srpna 2016 • 14:02

Plzeň posiluje. Do Viktorie přichází Martin Zeman i albánský reprezentant

Autor: iSport.cz, kah, jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace, o kterých v minulých dnech psal deník Sport i server iSport.cz, se stávají potvrzenou realitou. Do Viktorie Plzeň přichází záložník Martin Zeman ze švýcarského Sionu a také albánský reprezentant Ergys Kace z Paoku Soluň. Západočeský klub to potvrdil v tiskové zprávě. Podle informací Sportu je také velmi blízko i příchod útočníka Tomáše Poznara ze Zlína. Dojít by mělo i k odchodům, týkat se to může zkušené dvojice Daniel Kolář a František Rajtoral. 



Sedmadvacetiletý levonohý záložník se do Plzně vrací po třech letech, s Plzní podepsal tříletou smlouvu. „Příchodem Martina Zemana posilujeme a zdvojujeme levou stranu hřiště, kde jsme měli k dispozici jen Jana Kovaříka. Prostředí ve Viktorii velmi dobře zná, nepotřebuje příliš času na rozkoukávání a má velkou chuť pracovat a ukázat, co v něm je,“ uvedl v klubovém prohlášení generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Druhou potvrzenou akvizicí je albánský reprezentant Ergys Kace. Účastník červnového EURO ve Francii přichází z řeckého PAOK Soluň na roční hostování s opcí. „Delší dobu jsme jej sledovali a jsme rádi, že jsme se nyní domluvili na jeho působení u nás. Slibujeme si od něj vyztužení záložní řady a zvýšení konkurence,“ přiblížil Šádek.

Třiadvacetiletý defenzivní záložník Ergys Kace přichází na roční hostování z PAOKu SoluňFoto fcviktoria.cz

V jednání je ještě příchod jednoho ofenzivního hráče. Jak informoval deník Sport a server iSport.cz, mělo by se jednat o zlínského kapitána Tomáše Poznara. „Vše oznámíme až ve chvíli, kdy bude jeho transfer dotažený,“ dodal Šádek.

Zeman a Kace se prakticky ihned připojí k týmu, oba by měli být k dispozici pro nedělní ligový duel se Slavií (19:30 ŽIVĚ na iSport.cz). Po něm je na programu reprezentační přestávka, během které bude mít trenér Pivarník čas nové hráče do týmu lépe zapracovat. 

S čerstvými posilami do plzeňské kabiny dojde i ke změnám směrem ven z klubu. Podle informací Sportu jsou na odchodu Daniel Kolář a František Rajtoral, dvě dlouholeté opory klubu.

„Někteří mají chuť vyzkoušet si zahraniční angažmá, po vzájemné dohodě jim to umožníme a budeme v tomto směru nápomocni. Rozejdeme se určitě v dobrém, ale nejprve si vše vyřešíme interně, až poté to potvrdíme oficiálně. Není to pro nás jednoduchá situace, prosíme tedy všechny fanoušky o chvilku strpení. Mediální spekulace nijak komentovat nebudeme,“ prohlásil Šádek.

Hráčskými rošádami dává obhájce ligového titulu najevo, že věří práci a koncepci nového trenéra Romana Pivarníka. „Společně s trenérem jsme se nyní rozhodli učinit kroky, které by nám nejen krátkodobě, ale hlavně dlouhodobě měly pomoci. S jeho prací jsme maximálně spokojeni a má ve všech krocích naši plnou důvěru,“ uvedl Šádek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Pivarník: Hráče jsem ukliďnoval, aby neudělali nějaký exces
Video se připravuje ...

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud