Jakub Konečný
30. srpna 2016 • 14:10

Velký návrat se stal realitou! Rosický se na dva roky upsal Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat už je realitou. Tomáš Rosický se opět stal hráčem Sparty, z níž se před patnácti lety odrazil k velké mezinárodní kariéře. Pětatřicetiletý záložník je konečně fit a na Letné podepsal dvouletou smlouvu. "Jsem moc rád, že jsem zpátky po té dlouhé cestě, kterou jsem ušel, a moc se na to těším," prohlásil Rosický.



Týdny nejistoty jsou u konce, sen mnoha sparťanských fanoušků se změnil v realitu. Tomáš Rosický dodržel slib a znovu oblékne rudý dres. Po zranění, které utrpěl na EURO 2016, je už stoprocentně v pořádku a připraven pomoci Spartě k titulu v domácí soutěži i úspěchu v Evropské lize, kam se letenský klub kvalifikoval minulý čtvrtek. Do ePojisteni.cz ligy se tak vrací obrovská osobnost, která může významně zvýšit její prestiž.

"Tomáš Rosický před několika minutami podepsal dvouletou smlouvu. Jsme rádi, že naše dlouhodobá přestupová priorita a cíl je naplněna. Tomáš je ve Spartě a těším se, až ho uvidím na trávníku," uvedl majitel klubu Daniel Křetínský.

"Do Sparty jsem si nepřišel jen tak zahrát, ale vyhrávat a hlavně získat titul," slíbil Tomáš Rosický, který se ihned zapojí do tréninku. "Ode dneška začnu naplno s týmem. Budu potřebovat ještě nějaký čas. První zápas po reprezentační pauze asi ještě nestihnu, ale pak už by to mohlo jít," věří záložník.

Tomáš Rosický pózuje s dresem Sparty, do které se vrátil po 15 letech
Tomáš Rosický pózuje s dresem Sparty, do které se vrátil po 15 letech

Otázka Rosického comebacku byla ve vzduchu od chvíle, kdy bylo jasné, že vitální záložník po deseti letech ukončí své úspěšné angažmá v Arsenalu. "Obrovským sparťanem jsem byl a zůstal, to každý ví. Sparta je pro mě vždy téma," prohlásil několikrát, naposledy před odjezdem na mistrovství Evropy ve Francii. Ale pro definitivní rozhodnutí si nechal otevřená vrátka, protože si za londýnský klub připsal v minulé sezoně jediný start.

Na EURO nicméně patřil k nejlepším hráčům českého výběru, byl jedním z mála, kdo snesl přísnější měřítko. Ve druhém zápase základní skupiny proti Chorvatsku se však zranil a od té doby se spekulovalo, zda se vrátí do Sparty, využije některou z exotických nabídek nebo úplně ukončí kariéru.

Kvůli chybné diagnóze vyšlo až s odstupem času najevo, že si poranil šlachu, nikoliv sval, proto se doba jeho rekonvalescence protáhla přes celé prázdniny. V jejich druhé polovině se však Rosický začal připravovat s Arsenalem, a když zjistil, že je vše v pořádku, kývl Spartě. Udělal tak radost nejen jejím příznivcům, ale i majiteli klubu Danieli Křetínskému a trenérovi Zdeňku Ščasnému, oba důležití pánové o jeho návrat velmi stáli.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud