Jan Malý
8. září 2016 • 19:10

Matějovského role v Boleslavi. Bude trénovat syna, jednou by mohl být i šéf

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Marek Matějovský se po osmi letech a štacích v anglickém Readingu a Spartě vrátil do Mladé Boleslavi. Zatím především jako hráč, který má pořád velké ambice a jehož lákají evropské poháry. Zároveň už se ale Matějovský bude ve středočeském klubu připravovat na své budoucí působení, bude pomáhat trénovat žáky. Prezident Boleslavi Josef Dufek dokonce nadhodil, že by ho jednou mohl nahradit na místě šéfa.



Minimálně ještě dvě sezony by měl záložník Marek Matějovský hrát. Do Mladé Boleslavi se vrátil na hostování do konce sezony ze Sparty, zároveň už v klubu podepsal roční smlouvu s platností od července 2017.

„Jednoznačně bych chtěl týmu pomoct k co nejlepším výkonům, a to v jakékoliv pozici. Určitě to není nastavené tak, že když nebudu hrát, budu nespokojený nebo něco podobného. Myslím, že v lize se týmu celkem daří, ale v poslední době je problém přejít přes předkola v evropských pohárech. Evropskou ligu jsem si tu už zahrál, stadion byl nacpaný k prasknutí. Rád bych si to zopakoval,“ nastínil Matějovský své cíle.

Zároveň se už ale v Boleslavi začne připravovat na novou roli. Podle svých možností bude pomáhat s trénováním žáků. „S Markem máme dohodu, že budeme pojmenovávat jeho další působení v Mladé Boleslavi. Teď se bude starat o prcky kolem devíti deseti let v naší akademii,“ informoval prezident klubu Josef Dufek.

Matějovský v Mladé Boleslavi: Vždy jsem si maloval, že se vrátím
Video se připravuje ...

Chci dělat maximum jako hráč

„Teď jsme se domlouvali, že když mi to čas dovolí, pomáhal bych v mládežnických kategoriích. Přesněji řečeno tam, kde působí můj syn. Ale vždycky jsem říkal, že dokud jsem hráčem, chci dělat maximum v této pozici. To okolo bude zatím okrajové. Jak to bude do budoucna, to teď neumím říct. Jak říkám, teď se chci soustředit čistě na můj dospělý fotbal,“ přemítal nad tímto tématem Matějovský.

Dufek s ním jednoznačně počítá, dokonce by si ho dovedl jednou představit na svém místě. „Budeme se snažit správný model, kde by mohl Marek do budoucna působit. Myslím, že by to mohlo být i v nejvyšším managementu, případně za několik let i na mé pozici,“ usmál se Dufek.

„Až čas však ukáže, a to ne jen rok nebo dva, ale někdy je otázka iks let. Ostatně už několikrát jsem zažil, že jsme tu plánovali kariéru s některými hráči,“ přidal boleslavský šéf.

Co na to Matějovský? Cítil by se na pozici prezidenta klubu? „Nevím, co by se muselo stát, ale v tuhle chvíli je to v těch správných rukách a zatím to funguje tak, jak má. Do toho se určitě pasovat nebudu,“ uvedl zkušený záložník.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud