Pavel Janega
9. září 2016 • 11:25

Uvidí Rosického vyprodaná Letná? Lidi přijdou kvůli němu, tuší Kadlec

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Kadlec a Tomáš Rosický, dvě nejvýraznější posily pražské Sparty za poslední roky, by mohli naskočit už do sobotního ligového utkání s Mladou Boleslaví. A natěšení fanoušci jsou připraveni vydat se v hojném počtu do letenských ochozů. „Snad přijde víc lidí než na reprezentační zápas se Severním Irskem, bylo by to krásné,“ uvedl útočník Kadlec, jehož Sparta vykoupila z dánského Midtjyllandu za 73 milionů korun a udělala z něj nejdražší posilu v historii nejvyšší soutěže.



Na návrat se těší, ale že by zápas extra prožíval a byl zbytečně nervózní, to u Václava Kadlece nehrozí. „Nervózní jsem byl naposledy v nějakých osmnácti letech,“ usmál se. „Těším se, ale neberu to neberu nijak spešl. Je to utkání jako každé jiné. Navíc zápasů už jsem odehrál ve Spartě hodně, takže to beru normálně,“ zůstává klidný.

Zato fanoušci jsou na jeho obnovenou premiéru natěšeni. Kadlece a Tomáše Rosického chtějí vidět v akci. Nastoupí oba? „Pokud se nestane nic mimořádného, tak je fanoušci uvidí. Neříkám, na jaký časový úsek, ale že se na hřišti objeví, je velice pravděpodobné. Máme plán, jak je do mužstva začlenit. Tomáš je zdravotně v pořádku, trénuje naplno. Totéž platí o Vaškovi,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný pro Právo.

Kadlec si uvědomuje, že očekávání příznivců budou velká. „A že by jich mohlo kvůli mně přijít na stadion hodně? Tak hlavně kvůli Rosovi, buďme upřímní,“ směje se. „Ale to samozřejmě chápu a budu jenom rád, když dorazí víc lidí, než přišlo třeba na reprezentační duel se Severním Irskem. Bylo by to krásné. Za sebe můžu říct, že jsem rád, že si zase zahraji ve sparťanském dresu. Ale beru to tak, že chci podat co nejlepší výkon v každém zápase.“

Rosický: Do Sparty jsem si nepřišel jen tak zahrát, ale vyhrát titul!
Video se připravuje ...

Na jakém postu Kadlec nastoupí? To zůstává utajeno. Nicméně kouč Ščasný v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že by ho v některých zápasech mohl využít i coby pravého halvbeka v systému 3 – 5 – 2.

„Jó, tak to nevím. (usmívá se) Ale asi bych se s tím popasoval. Také záleží, kdo proti vám stojí. Když je Sparta doma, tak většinou hraje do plných a halvbek té práce dozadu tolik nemá. Takže doma bych to asi zvládl. Ale zatím jsme nacvičovali něco jiného a nebylo by asi dobrý, kdybych to teď prozrazoval,“ uvedl Kadlec.

Také věří, že Marek Matějovský, který ve čtvrtek odešel právě do Mladé Boleslavi na hostování, taktiku Sparty nevyzradí sobotnímu soupeři.

„Tohle se nedělá. Jsou lidi, kteří by to udělali, ale Mára takový typ není. Tohle nehrozí. Zároveň musím říct, že mě jeho odchod mrzí. Mára je totiž asi nejlepší fotbalista, se kterým jsem hrál. Hodně jsme si na hřišti rozuměli,“ přiznal Kadlec.

A samozřejmě si vybavil všechny zápasy, které kdy proti Mladé Boleslavi odehrál. „V tom posledním jsem dal dva góly. To bylo fajn. Jedno utkání jsem rozhodl také v sedmnácti letech, ale to je hodně dávno. A pamatuji si i ten nepříjemný zápas,“ vzpomněl na duel, který nedohrál kvůli poranění hlavy.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Nová posila Sparty Kadlec: Mám na to, abych naplnil očekávání
Video se připravuje ...

Rosického dresy chtějí i fanoušci z Hong Kongu nebo Argentiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud