4. října 2016 • 15:34

Ratajová dostala trest za chybu v Brně! Má stop na čtyři zápasy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace potrestala asistentku sudího Lucii Ratajovou pozastavením činnosti na čtyři utkání za chyby v prvoligovém utkání Brno - Sparta. Chybně posoudila zejména ofsajdovou situaci v nastavení, ze které Zbrojovka vytěžila vyrovnání na konečných 3:3.



V druhé minutě nastavení hlavičkoval brněnský Jan Polák, následně se míče dotkl hrudí sparťanský obránce Ondřej Mazuch, od něhož se balon dostal k Aloisi Hyčkovi, který stál v ofsajdu. Jeho gól byl přesto uznán.

"Sama Lucie připustila, že to byla chyba. Myslela si, že hráč Sparty hrál úmyslně, že to nebyla jen teč. Když to viděla v televizi, přiznala, že to byla její chyba," řekl šéf komise Michael Listkiewicz. "Jinak ji ale považuji za jednu z nejlepších asistentek na světě," dodal.

Brno - Sparta: Je vyrovnáno – Hyčka dal po rohovém kopu gól z ofsajdu, Královec ho uznal
Video se připravuje ...

„Královec je zkušený rozhodčí, škoda, že si situaci nevyhodnotil sám. Ale prioritně jde o odpovědnost asitentky Ratajové, nebránil jí ve výhledu žádný hráč. Hlavní chyba je na straně asistentky,“ dodal člen Komise rozhodčích Václav Krondl.

Jde o vyrovnaný nejvyšší trest nové komise rozhodčích pod Listkiewiczovým vedením. Stop na čtyři zápasy dostali v srpnu hlavní rozhodčí Jan Jílek a jeho asistent Zdeněk Dobrovolný po utkání Jihlavy se Slavií.

Komise dnes trestala i další sudí. Pozastavenou činnost na dva zápasy mají hlavní rozhodčí Jiří Houdek za chyby v utkání Příbram - Slovácko a asistent Michal Urban, který několikrát chyboval v duelu Slavia - Karviná. Jedno kolo si nezapískají hlavní sudí Karel Hrubeš za souboj Jihlavy s Bohemians a Zbyněk Proske za utkání Plzeň - Hradec Králové.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Šílené chyby dělali asistenti - Ratajová a Urban
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud