18. října 2016 • 11:49

Liga už má své favority. Proč (ne)získá titul Boleslav, Plzeň nebo Sparta?

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo ovládne ePojisteni.cz ligu?Kdo ovládne ePojisteni.cz ligu?FOTO: koláž iSport.cz

    Špička ePojisteni.cz ligy se krystalizuje. Pětice nejlepších klubů se ve třetině ligy zbytku tabulky bodově utrhla a nejspíš si to rozdá o titul. Má největší šanci Mladá Boleslav, Plzeň, Zlín, Sparta a nebo Slavia? V článku se podívejte na rozbor deníku Sport, co je pro a proti těmto týmům v boji o titul.  

  • Mladá Boleslav

    PRO:

    Trenér Leoš Kalvoda slavil slovenský titul se Žilinou, šampaňské z mistrovského poháru už lokali i Marek Matějovský, Tomáš Přikryl, Jiří Fleišman či Jan Chramosta. Ač se to na první pohled třeba nezdá, zkušenost s bojem o ligové zlato v Mladé Boleslavi tedy je – a poměrně zásadní.

    PROTI:

    Z první pětky zatím hrála Mladá Boleslav pouze na Spartě (2:2), testy v podobě klání s Plzní, Zlínem a Slavii ji teprve čekají. Kvalita Středočechů tedy ještě nebyla úplně prověřena, případné bodové ztráty s přímými konkurenty by pak znamenaly rychlý sešup tabulkou dolů.

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:2. Ani Kadlec s Rosickým nepomohli domácím k výhře
    Video se připravuje ...

  • Plzeň

    PRO:

    Viktoria v tom umí chodit, čtyři získané tituly v posledních šesti sezonách jsou toho jasným důkazem. Šikovné a náročné vedení provedlo potřebný řez kádrem, který stagnující mužstvo znovu nastartoval. Odbornost i ambice trenéra Romana Pivarníka vytěží možnosti hráčů na maximum.

    PROTI:

    Plzeň má v základní sestavě pět hráčů nad třicet let, to ji v případě velké zápasové zátěže může dohnat. Pokud by Viktoria v Evropské lize přežila do jara, musela by zřejmě rozšířit kádr, protože už teď je při větší marodce ve stavu personální nouze. Šlágr se Spartou je přitom za dveřmi.

    Ošklivé zranění Řezníka! Obránce Plzně měl tržnou ránu na noze
    Video se připravuje ...

  • Zlín

    PRO:

    Upřímně – titul pro Zlín je spíš teorie, výška rozpočtu ani síla klubu mistrovským ambicím neodpovídají. Ale když dokázal Premier League vyhrát Leicester, vyloučit se už nedá vůbec nic. Zlínský tým je zdravý a velkým plusem je osobnost nedoceněného trenéra Bohumila Páníka.

    PROTI:

    Není otázka, kde začít, ale spíš kde skončit. Takže úzký kádr bez zkušeností s bojem o první místo, malá síla na diplomatickém poli, nedostavěný stadion, až příliš skromné zázemí, dalo by se ještě pokračovat. A pak je tu strašák minulého jara, během něhož Zlín získal pouze šest bodů.

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 0:2. Mistr padl, hosté válí
    Video se připravuje ...

  • Sparta

    PRO:

    Sparta byla před sezonou největší favorit na titul i podle sázkových kanceláří – a ty se obvykle nemýlí. Po dvou stříbrných v řadě už zkrátka nejbohatší klub musí zabrat, další fiasko si nemůže dovolit. Odpovídaly tomu investice do kádru, který je nejsilnější za posledních iks let.

    PROTI:

    Zatímco Plzeň už má svou krizi úspěšně za sebou, Sparta to o sobě zodpovědně prohlásit nemůže, vždyť ještě nemá ani trvalou náhradu za odvolaného trenéra Zdeňka Ščasného. V kritické fázi sezony navíc prosela její řady početná marodka, to smrdí ztrátou, která už nepůjde dohnat.

    Dvě velká jména ve Spartě! Dva dny před Václavem Kadlecem se na Letné upsal také Tomáše Rosický. Dvě velká jména ve Spartě! Dva dny před Václavem Kadlecem se na Letné upsal také Tomáše Rosický.Foto Koláž iSport.cz

  • Slavia

    PRO:

    Tým je hladový a po nástupu trenéra Jaroslava Šilhavého šlape. Právě osoba kouče je zásadní. Jednak pochopil, co přesně nefungující soubor potřebuje, a pak je tu jeho úspěšná cesta za titulem s Libercem v sezoně 2011/12. Také tehdy Slovan útočil ze zadních pozic a nikdo s ním nepočítal.

    PROTI:

    Pro Slavii už dlouhá léta platí, že jejím největším soupeřem je – Slavia. Kdykoli to klubu začne na hřišti jít, rozladí jej různé názorové proudy ve vedení. Toto riziko se nedá vyloučit ani tentokrát, i když zatím zástupce čínského majitele Jaroslav Tvrdík vládne pevnou rukou.

    Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý Trenér Slavie Jaroslav ŠilhavýFoto Dominik Bakeš (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud